Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ (Vid)

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής η οποία απαρτιζόταν από τους βουλευτές Χ. Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του.

“Καλημέρα, παιδιά, ήρθαμε να παραδοθούμε”, είπε με ειρωνεία ο Η. Κασιδιάρης στους δημοσιογράφους  μπαίνοντας στο δικαστήριο.

Οι βουλευτές κατέθεσαν μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ για οικονομικά σκάνδαλα, προσκομίζοντας φάκελο με στοιχεία που “αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας”.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν, κατέθεσαν στη κ. Κουτζαμάνη «φάκελο που κλείνει στη φυλακή το ΠΑΣΟΚ, ένα ανήθικο κόμμα το οποίο καταλήστεψε τον ελληνικό λαό». Ο φάκελος αυτός, τόνισαν, «υπάρχει ήδη στη Δικαιοσύνη και είναι καταχωνιασμένος σε κάποιο συρτάρι» και προσέθεσαν: «Ο κ. Σαμαράς καλύπτει το ΠΑΣΟΚ γιατί το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι και έχει ευθύνες».

Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν στοιχεία και πόρισμα ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών για την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007- 2010.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις διάπραξης κακουργηματικών πράξεων από όργανα του ΠΑΣΟΚ, καθώς «η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνο τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και την ίδια τη χώρα. Η αντιμετώπισή της επιβάλει την εγρήγορση της πολιτείας εντούτοις παρά τη σχετική δημοσιότητα των επιβαρυντικών στοιχείων ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα επιβαλλόμενα, το δε σχετικό πόρισμα έως σήμερα αγνοείται».

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς υπογραμμίζεται ότι τα στοιχεία που κατέθεσαν «αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Για τους λόγους αυτούς ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις επίμαχες κακουργηματικές πράξεις.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο Χρ. Παππάς δήλωσε ότι κατέθεσε στην κ. Κουτζαμάνη φάκελο με στοιχεία, που ‘στέλνουν στη φυλακή”, στελέχη και βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, χαρακτηρίζοντάς το «διεφθαρμένο κόμμα».

Σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί απάντησε: “Θα κάνω το καθήκον μου”.

Σημειώνεται ότι με δηλώσεις του χθες ο Νίκος Μιχαλολιάκος διαμήνυσε ότι η Χρυσή Αυγή “θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική της οντότητα”, ενώ πρόσθεσε πως “εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία”.

Μέσω twitter το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα