Στον Ιερώνυμο τρέχει ο Καμμένος για το μη διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους

Στον Ιερώνυμο τρέχει ο Καμμένος για το μη διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ασπάζεται το χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά παλαιότερη συνάντηση τους Eurokinissi

Οι ΑΝΕΛ σπεύδουν να προαναγγείλουν ότι δε συμφωνούν με το ενδεχόμενο στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση να τεθεί το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας- Κράτους και ο κυβερνητικός εταίρος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο για να καθορίσουν κοινή στάση, παρόλο που το Μαξίμου διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση

Τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο να τεθεί στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας– Κράτους έσπευσαν να εκφράσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προαναγγέλοντας μάλιστα ότι ο Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να καθορίσουν κοινή στάση, καίτοι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το Μαξίμου.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή μία δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή χθες στην ΕΡΤ. Ο κ.Κοντονής εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να τεθεί το θέμα και πως “έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε.”

Η δήλωση αυτή σχολιάστηκε αφού εκλήφθη από ορισμένους ως προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο η αντίδραση ήρθε από τους ΑΝΕΛ, που έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία για να δείξουν ότι στέκονται δίπλα στην Εκκλησία.

Καίτοι όταν ετίθετο το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν ειναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας- Κράτους στις προθέσεις του πρωθυπουργού, η απάντηση ήταν αρνητική, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης σε δήλωση του ανέφερε:

«Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές.

Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς.

Πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η Πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του Ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της.

Τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα