Στουρνάρας : “Γελοίες οι κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λυντσαρισμάτων”

Στουρνάρας : “Γελοίες οι κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λυντσαρισμάτων”
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατα την διάρκεια της συζήτησης επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012. Ο κ. Στουρνάρας λίγο πριν είχε καταθ΄σι τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια της Ευρωζώνης για να παραδειγματιστούν οι άλλοι άτακτοι", ευχήθηκε ο υπουργός Οικονομικών

“Θα ήταν πραγματικά κρίμα να μετατραπούμε σε Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν ορισμένοι άτακτοι στην ευρωζώνη και να φυσήξει ούριος άνεμος στην Ευρώπη”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Γιάννης Στουρνάρας,  απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης για “τέλος εκείνων που ψήφισαν το μνημόνιο αντίστοιχο με εκείνο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Λιβύη”, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

“Από την μια εμείς που αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος και μοχθούμε για να τα διορθώσουμε και από την άλλη αυτοί που θεωρούν ότι η πεπατημένη που μας έριξε στο γκρεμό είναι ο δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε. Από τη μια εμείς που παρουσιάζουμε με νηφαλιότητα την πραγματικότητα και τα δεδομένα που αντιμετωπίζουμε και από την άλλη όσοι διαστρεβλώνουν την εικόνα, αποκρύπτοντας τους κινδύνους και τα διακυβεύματα της εποχής, υιοθετώντας μισαλλόδοξες, αλλά συνάμα γελοίες κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λυντσαρισμάτων. Δεν τους φοβόμαστε.” είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. “Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην εφημερίδα Die Zeit προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό. Απειλεί τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα μας προέτρεψε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Αργεντινής. Θα πρέπει να έχει μετανιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ενώ συνέχισε :

“Σε κανέναν δεν είναι εύκολο να ψηφίζει τα μέτρα, αλλά κανείς δεν πρότεινε βιώσιμη εναλλακτική λύση γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν . Όσα λέει η αντιπολίτευση θα φέρουν στην χώρα δυστυχία , πείνα και άτακτη χρεοκοπία”.

Σε ό, τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ήδη “έχουμε επιτύχει τα 2/3 της απαιτούμενη δημοσιονομικής προσαρμογής”, ενώ δεσμεύτηκε για ” επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% το 2016, μετά την ευόδωση επιμήκυνσης σε 4 έτη αντί για 2″.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος, την επιβολή ενιαίου προοδευτικού φόρου ακινήτων καθώς και την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάρχουν στο σύστημα.

Απάντηση Λαφαζάνη

“Είτε κοροϊδέψατε τον Ελληνικό λαό για το θέμα της δόσης είτε σας κορόιδεψαν και δεν είχατε καμία συμφωνία” τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση υπεύθυνη και συνένοχη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα