Στουρνάρας: Για το δελφινάριo οι μαρτυρίες εναντίον εμού και της συζύγου μου. Θέλω να της ζητήσω συγνώμη για όσα υπομένει

Στουρνάρας: Για το δελφινάριo οι μαρτυρίες εναντίον εμού και της συζύγου μου. Θέλω να της ζητήσω συγνώμη για όσα υπομένει
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε ψευδείς και συκοφαντικές της καταγγελίες. Παραδέχτηκε ότι η εταιρεία της συζύγου του είχε δοσοληψίες με τη Novartis αλλά περιέγραψε ως εύλογες τις αμοιβές.

Βλακώδεις, αισχρές, συκοφαντικές και επικίνδυνες χαρακτήρισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που εμπλέκουν τον ίδιο και τη σύζυγό του στο σκάνδαλο της Novartis.

«Όλες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο» είπε ο κ. Στουρνάρας σχολιάζοντας τις μαρτυρίες που αναφέρουν ότι η εταιρεία της συζύγου του Mindwork διοργάνωσε εκδηλώσεις του «Harvard Project» μέσω του οποίου φέρονται να δωροδοκήθηκε ό ίδιος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Υποστήριξε δε ότι οι εν λόγω καταθέσεις βρίθουν αναληθειών και πραγματολογικών σφαλμάτων. «Υπέρ της Mindwork απέμεινε  μικτό κέρδος 2.400 ευρώ. Το ποσό αυτό, λοιπόν, των 2.400 ευρώ, κατά τον προστατευόμενο μάρτυρα, χρησιμοποιήθηκε για να ξεπλυθεί μέρος των εκατομμυρίων με τα οποία δήθεν δωροδοκήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ» είπε ειρωνικά και καταχειροκροτήθηκε από τα έδρανα της ΝΔ.

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε, πάντως, ότι η εταιρεία της συζύγου του έλαβε χορηγίες της Novartis για τη διορωάνωση 16 συνέδρια από το 2009 έως σήμερα ύψους 155.085 ευρώ (μέση δαπάνη ανά συνέδριο 9.693ευρώ). Τόνισε, όμως, ότι αυτά τα χρήματα είναι μικτά και περιέγραψε ως λογικές όλες τις αμοιβές της συζύγου του από την Novartis. “Η αμοιβή που προκύπτει για την εταιρεία της συζύγου μου είναι εύλογη και εντός του πλαισίου της αγοράς τέτοιων υπηρεσιών. Είναι δε αμελητέα και προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δωροδοκίες δικές μου ή άλλων πολιτικών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά και συκοφαντικά  υπομένει αυτά τα χρόνια επειδή είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Στουρνάρα» είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. «Είναι, φαίνεται, μέρος της μοίρας των συζύγων και των οικογενειών των δημοσίων προσώπων στη χώρα αυτή: να λοιδορούνται, να συκοφαντούνται, να διαπομπεύονται, ακόμη και να απειλούνται, προκειμένου να πληγεί ο σύζυγός τους» τόνισε σε ανάλογο πνεύμα.

Έκκληση στους βουλευτές να εξεταστούν οι κατηγορίες

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να συγκροτηθεί η Προανακριτική Επιτροπή και να εξετάσει τις κατηγορίες για να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες αποτελούν «συκοφαντίες». «Σας ζητώ να αναλάβετε την ηθική και συνταγματική υποχρέωση που έχετε και να προστατέψετε το κοινωνικό σύστημα από τις συνέπειες που θα έχει η επιλογή να  παραμείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι κατηγορίες, και να μετατραπεί, έτσι, σε θεσμό, με τη δική σας συμμετοχή, η συκοφαντία στο δημόσιο βίο της Χώρας» είπε.

Ανέφερε δε ότι όπως έχει πει ο Εμίλ Ζολά: «Εάν αποκρύψεις την αλήθεια και τη θάψεις κάτω από το χώμα, θα μεγαλώσει και θα μαζέψει τόση δύναμη μέσα της, που την ημέρα που θα εκραγεί  θα τινάξει τα πάντα στο διάβα της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα