Στρατούλης, Σπυρόπουλος διευκρινίζουν τις δηλώσεις Ρωμανιά: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του Μαρτίου

Στρατούλης, Σπυρόπουλος διευκρινίζουν τις δηλώσεις Ρωμανιά: Κανένα θέμα με τις συντάξεις του Μαρτίου

Τι δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας στον γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά (Vid)

“Σας διαβεβαιώνω ότι εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων”.

Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, με αφορμή τις δηλώσεις του Ρωμανιά που έκανε λόγο για δυσκολία καταβολής των συντάξεων.

“Η κυβέρνηση η νέα που ανέλαβε και το υπουργείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχου. Όχι μόνο για το Γενάρη και τον Φλεβάρη, και για τον Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές.

Σας διαβεβαιώ ως αρμόδιος υπουργός ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες, αυτό σας είπε και ο Γιώργος ο Ρωμανιάς ότι όποια προβλήματα προκύπτουν στο μέλλον θα τα λύνουμε άμεσα γιατί έχουμε σχέδιο και τις επόμενες μέρες θα σας ανακοινώσουμε, όχι εξαγγελίες με λόγια, θα κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις τις αμέσως επόμενες μέρες με τις οποίες θα αποδείξουμε ότι εμείς ήρθαμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων αλλά να σταματήσουμε τις μειώσεις και να αρχίσουμε να στηρίζουμε πιο αποφασιστικά το ασφαλιστικό σύστημα”, είπε επακριβώς ο κ. Στρατούλης στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Ο γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας νωρίτερα στην ίδια πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε:

“Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα συντάξεων, καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση”.

“Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε”.

Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων, χαρακτηρίζοντας την “αποτυχημένη”.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ρωμανιάς σχολίασε πως “δεν είμαστε θαυματοποιοί να αποκαταστήσουμε από τη μία στιγμή στην άλλη τη ζημιά που έχει γίνει”, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νέο γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης στόχος είναι όλες οι συντάξεις “σταδιακά να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα”.

Όσο για το πώς θα γίνει αυτό, ο κ. Ρωμανιάς σχολίασε πως “έχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής. Το σχέδιο είναι υπαρκτό”.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 πραγματοποίησε παρέμβαση ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις συντάξεις. Οι συντάξεις είναι ασφαλείς”, είπε, προσθέτοντας ότι στο βαθμό που εκτελεστούν ορθά οι υποχρεώσεις του Γενικού Λογιστηρίου προς τα ασφαλιστικά Ταμεία οι συντάξεις είναι ασφαλείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα