Στυλιανίδης: Η ενίσχυση στην Ελλάδα θα έρθει και μέσω ταμείων

Στυλιανίδης: Η ενίσχυση στην Ελλάδα θα έρθει και μέσω ταμείων
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Κρίση, Χρήστος Στυλιανίδης AP

Σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η ενίσχυση που θα έρθει μέσω ταμείων, αλλά αυτό θα προκύψει από τη συνεννόηση της Ελλάδας με τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

“Πενθεί όλη η Ευρώπη” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Χρίστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων.

“Το σημαντικό είναι ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι μια πραγματικότητα σε αυτήν την περίπτωση παρότι οι περισσότερες δυνάμεις είχαν ήδη σταλεί στη Σουηδία όπου μαίνονται και εκεί φωτιές” πρόσθεσε.

“Είμαστε σε ετοιμότητα για να έρθουν νέες δυνάμεις” είπε, κάνοντας λόγο για τα δύο ιταλικά και ένα ρουμανικό αεροσκάφος που επιχειρούν ήδη στην Κινέτα.

Διευκρίνισε ότι σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η ενίσχυση που θα έρθει μέσω ταμείων αλλά -όπως είπε- αυτό θα προκύψει από τη συνεννόηση της Ελλάδας με τους αρμόδιους φορείς.

Μίλησε για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και διαφώνησε πλήρως με την Ουάσινγκτον για το όχι στη συνθήκη των Παρισίων. πρόβλεψη και ετοιμότητα είναι το σχέδιο που προτείνει η Ευρώπη για τέτοιου είδους περιπτώσεις.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα