Σβίγκου: Κάνουμε ένα συνέδριο ταυτότητας

Σβίγκου: Κάνουμε ένα συνέδριο ταυτότητας
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τους στόχους της κυβέρνησης στο χρέος, τις τηλεοπτικές άδειες και το ζήτημα των πλειστηριασμών

Τις βασικές επιδιώξεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. “Κάνουμε ένα συνέδριο ταυτότητας, ένα συνέδριο στο οποίο πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι οι τρόποι ώστε να υπερβούμε τους δυσμενείς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και να δώσουμε κοινές απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες” ανέφερε προτάσσοντας τη διαφοροποίηση της εκδήλωσης του κόμματός, συγκριτικά με τα άλλα κόμματα εξουσίας: “Εμείς δεν συγκροτούμαστε σε ένα συνέδριο απλώς για να εκλέξουμε αρχηγό, ούτε είναι διάφοροι δελφίνοι, βαρόνοι και όπως αλλιώς τους ονομάζουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έρχονται να μοιράσουν τις καρέκλες και την εξουσία”.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η συμφωνία του Αυγούστου όντως διέρρηξε συμμαχίες μας με στρώματα τα οποία παραδοσιακά εκπροσωπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κα. Σβίγκου παραδέχτηκε πως η συμφωνία που έφερε το τρίτο μνημόνιο προκάλεσε σημαντικές ανακατατάξεις στη βάση του κόμματος: “Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η συμφωνία του Αυγούστου όντως διέρρηξε συμμαχίες μας με στρώματα τα οποία παραδοσιακά εκπροσωπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε για να προσθέσει: “Πρόκειται για το συνέδριο ενός αριστερού κόμματος στην κυβέρνηση, και μάλιστα μιας αριστερής κυβέρνησης η οποία είναι η μοναδική δύναμη της αριστεράς αυτή τη στιγμή που βρίσκεται στην εξουσία στην Ευρώπη”.

Όπως είπε η γηραιά ήπειρος εξακολουθεί να συνθλίβεται από τις δυνάμεις της λιτότητας και της ακροδεξιάς, τονίζοντας πως “ταυτόχρονα υπάρχουν και ελπιδοφόρες, προοδευτικές αλλαγές που τείνουν να λάβουν χώρα, είτε μιλούμε για την κυβέρνηση στην Πορτογαλία, είτε μιλούμε για την ηγεσία των Εργατικών με τον Κόρμπιν”.

Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών εκπλήρωσε μια κοινωνική απαίτηση, όχι απλώς μια απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ

“Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών είναι ένα θέμα κορυφαίο στην ατζέντα και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης” σημείωσε η κα. Σβίγκου για την υπόθεση της αδειοδότησης τονίζοντας πως αυτή “εκπλήρωσε μια κοινωνική απαίτηση, όχι απλώς μια απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει η διαφάνεια και η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”.

Θα γίνουν σίγουρα συζητήσεις σχετικά με τις προστατευτικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν για την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη τους κατοικία

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Για τους πλειστηριασμούς που αναφέρατε, θα γίνουν σίγουρα συζητήσεις σχετικά με τις προστατευτικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν για την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη τους κατοικία. Αυτές θα συζητηθούν και στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως φαντάζομαι ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

[Το χρέος] δεν είναι κάτι το οποίο απλώς το επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση ή η πλευρά του ΔΝΤ. Αποτελεί ρητή δέσμευση και αυτήν περιμένουμε να υλοποιηθεί

Σε ότι αφορά το χρέος η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έναν απολύτως απολύτως ρεαλιστικό στόχο: “Δεν είναι κάτι το οποίο απλώς το επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση ή η πλευρά του ΔΝΤ. Αποτελεί ρητή δέσμευση και αυτήν περιμένουμε να υλοποιηθεί”.  Όπως είπε: “ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε ρητή δέσμευση για την απομείωση του χρέους, και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε η Ελλάδα τόσους συμμάχους σε αυτήν της την προσπάθεια”. Κλείνοντας η κα. Σβίγκου τόνισε πως “όλες οι κινήσεις και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι σύντομα θα μπορέσουν να υπάρξουν καλά νέα για το ζήτημα του χρέους”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα