Σβίγκου: Να ξεκαθαρίσει ο Κ. Μητσοτάκης αν η πρόταση Γεωργιάδη για τα δάνεια των κομμάτων είναι και θέση της ΝΔ

Σβίγκου: Να ξεκαθαρίσει ο Κ. Μητσοτάκης αν η πρόταση Γεωργιάδη για τα δάνεια των κομμάτων είναι και θέση της ΝΔ
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο είπε πως η ΝΔ πρέπει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες ακριβώς για το τι συμβαίνει με τα δάνειά της και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές - Τι είπε για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα περίμενα μετά την πρωινή συνέντευξητου κ. Γεωργιάδη να είχε βγει η ΝΔ επίσημα και ο Κ. Μητσοτάκης να «αδειάσουν» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ σχετικά με την πρότασή του για τα δάνεια των κομμάτων, ειδικά την ημέρα που έχει βγει η είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει κερδίσει πρωτόδικα αγωγή σε βάρος του συγκεκριμένου κόμματος. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση με την Τρ. Πειραιώς, καλέσαμε τη ΝΔ να απαντήσει σ’ αυτά τα δημοσιεύματα και ως «απάντηση» πήραμε μια διαρροή της ΝΔ, χωρίς να βγει επίσημη ανακοίνωση, καθώς και την απάντηση του κ. Γεωργιάδη. Η υπόθεση αυτή αφορά δάνειο ενός πολιτικού κόμματος, δεν πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, άρα θα πρέπει η ΝΔ να μην κρύβεται πίσω από διαρροές αλλά να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες ακριβώς για το τι συμβαίνει με τα δάνειά της. Επίσης, από τη στιγμή που μέχρι τώρα η ΝΔ δεν έχει αδειάσει τον κ. Γεωργιάδη, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει ότι η ΝΔ στηρίζει την πρόταση Γεωργιάδη, που είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ.” είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

“Ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που είχε εκλεγεί στην προεδρία της ΝΔ, είχε κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις για το νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΝΔ, τη διαφάνεια κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, εμείς και τότε, όπως και σήμερα, ζητούσαμε απαντήσεις πέρα από λόγια και διακηρύξεις περί διαφάνειας. Όταν χρωστάς 200 εκατομμύρια ευρώ, αυτά ήταν και τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί και στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει ρητά αν η θέση Γεωργιάδη είναι και θέση της ΝΔ.” συνέχισε.

Για τη δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ

“Η προσπάθεια της ΝΔ είναι να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό ζήτημα της δανειοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το επιχείρησε και στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ το 2016. Προσπάθησε να βάλει στην ίδια την ζυγαριά τα δάνεια συνολικά 400 εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με το δάνειο το οποίο τότε ήταν της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων και τώρα είναι κάτω από 5 εκατομμύρια ευρώ γιατί αποπληρώνεται κανονικά. Προσπάθησε να βάλει στην ίδια ζυγαριά δάνεια εξυπηρετούμενα, γιατί και το ΚΚΕ έχει εξυπηρετούμενο δάνειο, με δάνεια τα οποία δεν αποπληρωνόντουσαν .

Επίσης, έκανε και σήμερα άλλη μια αναφορά ο κ. Γεωργιάδης. Αναφέρθηκε σε διαγραφή τραπεζικού χρέους. Είναι ένα ζήτημα το οποίο επίσης είχε συζητηθεί στην εξεταστική τότε και είχαν δοθεί οι απαντήσεις από τον οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρεται σε ένα δάνειο της ΕΑΡ. Ήταν ένα δάνειο 80 εκατομμυρίων δραχμών από την Ιονική Τράπεζα το οποίο έχει εξοφληθεί από το 1997, δηλαδή εδώ και είκοσι χρόνια, με 175 εκατομμύρια. Με διπλάσιο δηλαδή ποσό από το αρχικό κεφάλαιο. Αυτό είναι το «μέγα σκάνδαλο» για το οποίο κατηγορείται, όχι βέβαια ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο τότε Συνασπισμός, στον οποίο είχαν περιέλθει μετά τη συνένωση και τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΡ. Αυτό είναι το «μέγα σκάνδαλο» που έχει βρει ο κ. Γεωργιάδης και στο οποίο αναφέρεται. Καταλαβαίνουν λοιπόν όλοι όσοι μας ακούνε, ότι, στη μια περίπτωση έχουμε ένα δάνειο το οποίο επαναλαμβάνω έχει εξοφληθεί εδώ και είκοσι χρόνια από τον τότε Συνασπισμό και (απ’ την άλλη) έχουμε τα σημερινά δάνεια της ΝΔ που κανείς δεν ξέρει τι και πόσα είναι…

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια, οι απαντήσεις έχουν δοθεί πάρα πολλές φορές στη ΝΔ και επίσης κανείς δεν θα μπορούσε να θεωρήσει ότι θα τύχαινε οποιαδήποτε εύνοιας του τραπεζικού ή του πολιτικού συστήματος ο Συνασπισμός το 1997 και το 1998…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα