Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του

Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Η Ράνια Σβίγκου μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και έκανε λόγο για χυδαιότητες μερίδας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πίσω από τις οποίες κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι είπε για τη μείωση των συντάξεων.

Αισιόδοξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να  γυρίσει το πολιτικό χαρτί και ταυτόχρονα ιδιαίτερα επικριτική προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Βασίλη Σκουρή.

Ολα όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Για την αντιμετώπιση των προτάσεων του Πρωθυπουργού για την πολιτική προστασία από τη Νέα Δημοκρατία:  “Είναι θετικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε με συγκαταβατικότητα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Πρέπει να συστρατευτούμε με ειλικρίνεια στην αναγκαιότητα να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία. Περιμένω να συνεχιστεί αυτή η πρακτική.

Δεν είμαι όμως και ιδιαίτερα αισιόδοξη. Την ίδια ώρα ζητάει μετ’ επιτάσεως εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Το έχουν κάνει εκατοντάδες φορές. Βλέπουμε και μία σειρά στελεχών της ΝΔ να επιδίδονται σε αήθεις επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από αυτές τις χυδαιότητες. Είναι τακτική τους”.

Για τη δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου:  “Η κυρία Αυλωνίτου έκανε μία ατυχέστατη δήλωση και την ανακάλεσε με δηλώσεις της.. Είναι προς τιμήν της. Σημειώνω την υποκρισία μερίδας ΜΜΕ και της Νέας Δημοκρατίας. Αγνοούν τις απειλές Οικονόμου και κλωτσιές και τους ισχυρισμούς του Γεωργιάδη για ρουσφέτι Τσίπρα στον Κουφοντίνα.

Θεωρώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα και την κυβέρνηση με τον καλύτερο τρόπο.

Πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Και δημοσιογραφική κριτική εννοείται. Αλλά όχι ψευδείς ειδήσεις και δολοφονία χαρακτήρων. Πίσω από αυτό κρύβεται η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει στην εξουσία. Υπάρχουν συγκεκριμένα Μέσα που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση με fake news και προπαγάνδα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από το πως θα αντιμετωπίσει την καταστροφή, από την ταχύτητα της αντίδρασης. 

Ξέρετε άλλη κυβέρνηση που να είχε τέτοια αντιμετώπιση από τα Μέσα; Ο πόλεμος προπαγάνδας είναι απίστευτος. Η απάντηση έρχεται από το έργο της κυβέρνησης. Παράδειγμα η πτώση της ανεργίας στο 19.5%. Δεν πανηγυρίζουμε φυσικά. Είναι όμως μία θετική είδηση που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα”.

Για το αν τελικά μειωθούν ή όχι οι συντάξεις:  “Γνωρίζετε καλά ότι με βάση τα δεδομένα του οικονομικού επιτελείου θα γίνουν οι παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Πρέπει να επουλωθούν οι πληγές της κοινωνίας από τα μνημονιακά χρόνια. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νέα”.

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό: “Οπως γνωρίζετε είναι προνόμια του Πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός. Ανεξάρτητα από αυτό η επόμενη μέρα μετά  την έξοδο από τα μνημόνια μπορεί να αντιμετωπιστεί με αισιοδοξία. Το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να εξυπηρετηθεί με καλύτερους όρους”.

Για τις δηλώσεις Καμμένου και την πρόθεσή του να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό:  “Είναι γνωστές οι θέσεις του για τον Μακεδονικό. Πολλάκις όμως έχει πει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Εγώ μένω σ’ αυτή τη δήλωση”.

ΣΥΡΙΖΑ, Σβίγκου, Μητσοτάκης, Καμμένος, Μακεδονικό, Τσίπρας, ανασχηματισμός

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα