Συγκλίσεις για το Σκοπιανό: Συζήτηση ουσίας Γεννηματά- Κοτζιά

Συνάντηση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να την ενημερώση για τα τρέχοντα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Τρίτη 3/4/2018.  (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Συνάντηση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να την ενημερώση για τα τρέχοντα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Τρίτη 3/4/2018. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της επικεφαλής του Κινήματος με τον υπουργό Εξωτερικών. Συζητήθηκε αποκλειστικά το θέμα του ονοματολογικού. Όταν έρθει πρόταση στη Βουλή, το Κίνημα θα τοποθετηθεί με βάση τη θέση του για erga omnes και νομικές δεσμεύσεις για απάλειψη του αλυτρωτισμού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα. Δηλώσεις δεν έγιναν ούτε από τον κ. Κοτζιά ούτε και από την κ. Γεννηματά. Ωστόσο σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ χωρίς καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Μικρή αναφορά έγινε για τη κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Επίσης κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κινημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από τη Κ.Ο της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: Άμεση και ουσιαστική η ενημέρωση στη ΝΔ

Σειρά συναντήσεων Κοτζιά για το Σκοπιανό

ADVERTISING

SHARE: