Σύγκληση των οργάνων της ΝΔ ζητά η ΟΝΝΕΔ και ασκεί σκληρή κριτική

Σύγκληση των οργάνων της ΝΔ ζητά η ΟΝΝΕΔ και ασκεί σκληρή κριτική

Για πρώην υπουργούς “βασιλικότερους της τρόικας”, προεκλογική εμμονή σε φοβικά διλήμματα και απώλεια της ψυχικής επαφής με την κοινωνική βάση της Ν.Δ κάνει λόγο η γαλάζια νεολαία σε πόρισμα που ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της τακτικής της επιτροπής

Σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας ζητά η ΟΝΝΕΔ και ασκεί σκληρή κριτική και αυτοκριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών, καταθέτοντας προτάσεις για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στο εξής, ειδικά για την προσέγγιση των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων.

Το πόρισμα, που ψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της τακτικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για πρώην υπουργούς “βασιλικότερους της τρόικας”, προεκλογική εμμονή σε φοβικά διλήμματα και απώλεια της ψυχικής επαφής με την κοινωνική βάση της Ν.Δ. Επίσης χαρακτηρίζει τεχνητό και παραπλανητικό το δίλημμα για το εάν θέλει η Ν.Δ να πετύχει η νέα κυβέρνηση, στην οποία η ΟΝΝΕΔ εύχεται καλή επιτυχία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα είναι παρούσα για να της ασκήσει είτε εποικοδομητική είτε σκληρή κριτική σε πολιτικές που θα επιλέξει.

Το πόρισμα της ΟΝΝΕΔ ομολογεί ότι στις κάλπες αποτυπώθηκε μία καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκλογικό, πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

“Ο συνδυασμός των τραγικών κοινωνικών επιπτώσεων από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων (ανεργία, μείωση βιοτικού επιπέδου) η εξοντωτική φορολογία προς τη μεσαία τάξη, η ρητορική κορυφαίων υπουργών που εμφανίζονταν βασιλικότεροι της Τρόικας με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία, η αίσθηση ότι δίνεται άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ για το παρελθόν  σε συνδυασμό με την ανεύθυνη και λαϊκίστικη στάση του Σύριζα δημιούργησε αρνητικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς”, αναφέρει το πόρισμα και υπενθυμίζει: Η ΟΝΝΕΔ εγκαίρως με συνέπεια και συνέχεια είχε επισημάνει πολλά από τα παραπάνω. Είτε με πολιτικές παρεμβάσεις που ζητούσε αλλαγή ή διόρθωση πολιτικών ( επιστολή στον Υπ. Οικονομικών κ.Γκίκα Χαρδούβελη για μείωση φορολογίας), είτε με δημόσιες συναντήσεις με Υπουργούς είτε με εποικοδομητικές προτάσεις και καμπάνιες.”

 

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι την ώρα που προκηρύχθηκαν εκλογές η Ν.Δ ήταν σε μειονεκτική θέση για τους λόγους που αναφέρθηκαν και ότι μόνος δρόμος που θα μπορούσε να της ξαναδώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν να ξαναμιλούσε με την παραδοσιακή της βάση και να διεμβόλιζε την κεντροαριστερά με μία πρόταση ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του αύριο.

“Αντιθέτως εγκλωβιστήκαμε  σε μία μάχη οπισθοφυλακών με φοβικά διλήμματα, αδικώντας το κυβερνητικό έργο και το κυριότερο αποσιωπώντας το εξαιρετικά φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία που ανακοινώθηκε από τον πρωην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο προεκλογικός χρόνος δαπανήθηκε σε ένα κλίμα πόλωσης και εσωστρέφειας μεταθέτοντας, το βάρος της πολιτικής ουσίας στα καταστροφικά αποτελέσματα της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εικόνα μίας παράταξης που έχασε την ψυχική επαφή της με την κοινωνική της βάση, που έχασε τη μάχη της μεσαίας τάξης, που επέτρεψε σε ένα κόμμα της Αριστεράς να εμφανιστεί σαν πατριωτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα δίκαια της Πατρίδας στα διεθνή φόρα. Μια εικόνα που φαινόταν σαν να έχει αποβάλλει  η παράταξη το κοινωνικό της πρόσημο και εισέλθει σε μία μονόπλευρη ρητορική που δεν περιέγραφε το αφήγημα της επόμενης μέρας, δεν αποτύπωνε με απλά λόγια μια ξεκάθαρη προοπτική για το μέλλον”, συνεχίζει το πόρισμα

Η ΟΝΝΕΔ τονίζει συνεπώς ότι θεωρεί “επιβεβλημένη την σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κόμματος μας για να εξεταστούν τα αίτια και οι ευθύνες για την εκλογική μας ήττα και κυρίως για να μπορέσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και ανασύνταξη, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, της παράταξής μας”, σημειώνει το πόρισμα.

Όσον αφορά στην πολιτική και εκλογική καταγραφή της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές, επισημαίνεται ότι στις ηλικίες 18-34 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 4% κατά μέσο όρο για τη ΝΔ σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, με αποτέλεσμα η ΝΔ να έχει πλέον στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα την δεύτερη καλύτερη επίδοση (διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά αυτή των 65+. “Είναι γεγονός ότι στις ηλικίες 18-34 δεν είχαμε ποτέ ολοκληρωτική επικράτηση και αυτό αυτομάτως αποτελεί σκέψη για προβληματισμό αλλά και σημαντική πρόκληση για τη γενιά μας”, αναφέρεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα