Συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 μέρες, 'βλέπει' ο Σακελλαρίδης

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Για τον ΦΠΑ, τις συντάξεις και τις "κόκκινες γραμμές" με τους δανειστές μίλησε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Χαρακτηρίζει "ώριμες τις συνθήκες για μια συμφωνία"

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκτιμώντας πως "οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου".

Ο ίδιος επανέλαβε πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί. "Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί στη βάση μιας συγκεκριμένης λαϊκής εντολής" δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Επανέλαβε, επίσης, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ενώ αναφορικά με τον ΦΠΑ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία αύξηση που εντείνει τη λιτότητα με τρόπο κοινωνικά άδικο.

Τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εταίρων για αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της ενέργειας στο 23%.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την καθιέρωση τριών συντελεστών (7%, 11% και 22%), ενώ οι θεσμοί αντιπροτείνουν την καθιέρωση δύο συντελεστών (11% και 22%).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network