Συμμάχους για την αξιολόγηση ψάχνει ο Τσίπρας

Συμμάχους για την αξιολόγηση ψάχνει ο Τσίπρας
Meeting between the Greek Prime Minister Alexis Tsipras and the Prime Minister of Portugal Antonio Costa, in Athens, on April 11, 2016 / , , 11 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Τις συμμαχίες του μετρά ο πρωθυπουργός, που λίγες ώρες πριν το Eurogroup επιχείρησε να θέσει για άλλη μια φορά σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο τις θέσεις και την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης

Νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να προσπεράσει τα εμπόδια στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Στις συζητήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα που παρουσίασε η Eurostat. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα.

Αυτό που τόνιζαν κυβερνητικές πηγές στο NEWS 247 είναι πως η ελληνική πλευρά περιμένει από το Eurogroup ένα μήνυμα και μια θετική δήλωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Βασικό «όπλο» στις βαλίτσες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Άμστερνταμ αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης της Eurostat και το πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, 1% πάνω από το στόχο.

Μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων κύκλων των συνομιλιών των τεχνητών κλιμακίων συμφωνία φαίνεται πως υπάρχει στο ασφαλιστικό, ενώ «αγκάθι» αποτελεί το αφορολόγητο και η επιμονή από την πλευρά των δανειστών να μειωθεί χαμηλότερα των 9.100 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα