Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την ‘κρατικοποίηση’ του Μεγάρου Μουσικής

Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την ‘κρατικοποίηση’ του Μεγάρου Μουσικής

Τα τρία κόμματα υπερψήφισαν την τροπολογία για τη διάσωση του οργανισμού. Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Διαφώνησε εντόνως η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ

Ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της ανάληψης των χρεών και του κτηριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Μουσικής από το Δημόσιο επετεύχθη στη Βουλή παρά τη διαφωνία του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου.

Την τροπολογία που μεταβιβάζει στο Ελληνικό Δημόσιο την ευθύνη για τη λειτουργία του Μεγάρου μεταφέροντας ταυτόχρονα και την κυριότητα του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τ.μ. υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν πρέπει να χορηγούνται «δάνεια για βιολιά…». Από την κυβερνητική θέση διαφοροποιήθηκε, όμως, και η βουλευτής Άννα Βαγενά η οποία ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει τη διάταξη αν και δεν διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία. «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε 14 εκ. ευρώ στο Μέγαρο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης» ανέφερε η κυρία Βαγενά και υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή μένουν χωρίς επιχορήγηση πολυάριθμοι θεατρικοί θίασοι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αφήσει το Μέγαρο να καταρρεύσει από τη στιγμή μάλιστα που το Ελληνικό Δημόσιο είναι εδώ και χρόνια εγγυητής στα δάνεια του οργανισμού. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να το καταστήσει απολύτως βιώσιμο εξορθολογίζοντας το κόστος λειτουργίας του. «Το 2009 η επιχορήγηση του κράτους προς το Μέγαρο Μουσική ήταν 19 εκ. ευρώ αλλά πέρυσι τη μειώσαμε στα 2,8 εκ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Μπαλτάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα