Συμβούλιο περιφερειαρχών ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Συμβούλιο περιφερειαρχών ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
Σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στόχος ο συντονισμός κράτους και περιφερειών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε σύσκεψη με τους 13 νέους περιφερειάρχες. Το συμβούλιο περιφερειαρχών θα λειτουργεί παράλληλα με το υπουργικό και θα συνεδριάζει έξι φορές το χρόνο

Τη σύσταση συμβουλίου περιφερειαρχών, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους 13 νέους περιφερειάρχες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό το συμβούλιο θα συνεδριάζει ανά δίμηνο, δηλαδή έξι φορές τον χρόνο, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός κράτους και περιφερειών. “Οι 13 περιφέρειες της χώρας αποτελούν τους πυλώνες για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο” τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε και κινήσεις για τα προβλήματα που υπάρχει ανησυχία ότι θα δημιουργηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής με το οποιο εξελέγησαν οι νέοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις ο δεύτερος να έχει περισσότερους συμβούλους από τον πρώτο.

“Το σύστημα της εκλογικής αναλογικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει προβλήματα αποτελεσματικότητας και θα δούμε πως την επόμενη μέρα μπορεί να λυθεί πάντα με τρόπο θεσμικό. Θέλουμε περιφέρειες και δήμους που θα σέβονται την απόφαση των πολιτών” τόνισε.

Ο κ.Μητσοτάκης, απευθυνόμενος ειδικότερα στον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξελέγηπ περιφερειάρχης Κρήτης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε: «Θα έχετε κύριε Αρναουτάκη ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους δώδεκα. Από σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο. Θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα