Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με φόντο το Σκοπιανό

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με φόντο το Σκοπιανό

Ο επίτροπος Μετανάστευσης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Bujar Osmani, ο οποίος είναι αρμόδιος και για ευρωπαϊκά θέματα. Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η μετανάστευση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 συζητήθηκε και το ονοματολογικό

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, Bujar Osmani, είχε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μετανάστευση, αφού ο Ελληνας Επίτροπος θα μεταβεί σύντομα στα Σκόπια για να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας της χώρας με τον Frontex, ωστόσο πληροφορίες του News 24/7 αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και το ονοματολογικό.

Ο Μπουγιάρ Οσμάνι μάλιστα τουίταρε τις φωτογραφίες του με τον Επίτροπο.

Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι ο Επίτροπος Αβραμόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός πραγματοποίησαν «εποικοδομητική συνάντηση». Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις κοινές προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης, της διαχείρισης των συνόρων και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης συντονισμένων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής (EBCGA), η οποία μπορεί τώρα να υπογραφεί και ο Επίτροπος προσκλήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στα Σκόπια για το σκοπό αυτό».

Δεν κατέστη σαφές αν ο Επίτροπος Αβραμόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο Οσμάνι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι και αύριο και πρόκειται να συναντηθεί επίσης με την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και με παράγοντες της Κομισιόν για τη Διεύρυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκοπιανό: Εν τω άμα...

Κύριε Ζάεφ, η Μέρκελ στο τηλέφωνο

SHARE: