Συνάντηση Μητσοτάκη με το σύνδεσμο διεμφυλικών

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νομό Καρδίτσας το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, κατά την διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία. Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε κτήμα που καλλιεργείται το φυτό Ιπποφαές, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και ενημερώθηκε για τον τρόπο καλλιέργειας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος. Ακολούθως, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο χωριό Άγιος Θεόδωρος με την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές, όπου και ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες του συγκεκριμένου φυτού, για τη διαφοροποίηση του τελικού προϊόντος σε σχέση με το κόστος παραγωγής,  για το χαμηλό κόστος παραγωγής, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία των ανθρώπων.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νομό Καρδίτσας το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, κατά την διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία. Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε κτήμα που καλλιεργείται το φυτό Ιπποφαές, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και ενημερώθηκε για τον τρόπο καλλιέργειας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος. Ακολούθως, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο χωριό Άγιος Θεόδωρος με την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές, όπου και ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες του συγκεκριμένου φυτού, για τη διαφοροποίηση του τελικού προϊόντος σε σχέση με το κόστος παραγωγής, για το χαμηλό κόστος παραγωγής, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία των ανθρώπων. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Την Τρίτη στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Προχθές Πέμπτη, αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αντίστοιχη συνάντηση με το σωματείο υποστήριξης των διεμφυλικών ενόψει του νομοσχεδίου για την νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου

Μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ακόμα ένα ταμπού για τη ΝΔ αναμένεται να σπάσει, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το σύνδεσμο διεμφυλικών την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Το θέμα της συνάντησης αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΝΔ επί της αρχής εκφράζονται θετικά στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, χωρίς ωστόσο αυτό να προδικάζει και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ του νομοσχεδίου, του οποίου τις λεπτομέρειες θα μελετήσουν τις επόμενες μέρες. Αρμόδια στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να είναι αρνητικοί στην ελεύθερη βούληση ενός προσώπου να επαναπροσδιορίσει μια ληξιαρχική εγγραφή ωστόσο προσθέτουν πως θα πρέπει να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομολογία αλλά και την ελληνική που θεωρείται αρκετά προχωρημένη σε τέτοια θέματα.

Μάλιστα προχθές Πέμπτη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των διεμφυλικών κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελούμενο από το γραμματέα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργου Σταμάτη, τον τομεάρχη δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τους Νίκο Σωτηρόπουλο και Νίκο Λαγαρία, οι εκπρόσωποι των διεμφυλικών είχαν επιφυλάξεις για συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Επιπλέον στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου υπήρχε πιο ήπιο κλίμα ακόμη και από την εκκλησία σε σχέση με αντίστοιχης ευαισθησίας θέματα όπως ήταν πχ το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Κατά τις ίδιες πηγές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ζήτημα της νομικής κατοχύρωσης της αλλαγής φύλου δεν αφορά διαπροσωπικές σχέσεις όπως η συμβίωση ενός ομόφυλου ζευγαριού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εκτιμάται ότι στο εσωτερικό της ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα ζητήματα αυτά με τον τρόπο που τα προσεγγίζει η σημερινή ηγεσία του κόμματος και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη βουλή, όποια και αν είναι η τελική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αν είναι θετική υπέρ του νομοσχεδίου είναι πολύ πιθανό η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να τριχοτομηθεί όπως είχε συμβεί με το σύμφωνο συμβίωσης πέρσι.

SHARE: