Συνάντηση Παυλόπουλου-Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Παυλόπουλου-Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόποη Παυλοπουλου με τον επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε για μια ακόμα φορά τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε για μια ακόμα φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, “τώρα που βρισκόμαστε” όπως είπε “στο τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα”.

Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του σε αυτό, καθώς επίσης και για τη συμβολή του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

 Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του Πιερ Μοσκοβισί προς την Ευρωζώνη, τόνισε ότι δικαιώνεται ως προς τις θέσεις του, για να συμπληρώσει ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης.

“Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα” ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν δύο ζητήματα: Το πρώτο, σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα, εκτίμησε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου. Το δεύτερο, για το χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα