Τα είπαν σε καλό κλίμα

Τα είπαν σε καλό κλίμα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΥ ΡΑΤΖΙΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΡΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Eurokinissi

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Τουρκία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια της επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη στην Αθήνα. Παρόντες στη συνάντηση ηταν οι κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Α. Νταβούτογλου και Ε. Μπαγίς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση “χρήσιμη, ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα φιλική”.

Η συνάντηση -πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών- διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις ”τολμηρές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται εντός της Τουρκίας, καθώς και για την ανάγκη συνεργασίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα”.

”Του εξέθεσα την άποψή μας οτι προϋπόθεση για μια νέα σελίδα και μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών: Και ως προς την εμπιστοσύνη αυτή, του εξήγησα ότι πιστεύουμε πως πρέπει να βασιστεί, πρώτον επάνω στο γεγονός οτι θεωρούμε μοναδικό διμερές πρόβλημα με την Τουρκία το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, και δεύτερον ότι στο ζήτημα του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρχει μία στέρεη λύση, πάνω στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συζητήθηκαν ακόμα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,  το θέμα της λαθρομετανάστευσης και το θέμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε πρόσκληση για να επισκεφθεί προσεχώς την Τουρκία, επίσκεψη η οποία θα συνδυασθεί με μια ομιλία του για θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις με την ΕΕ.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα