Συνάντηση Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Μεξικού

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Μεξικού
Οι Γιάνης Βαρουφάκης και Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ ΜέΡΑ25

Σύμπνοια του προέδρου Λόπεζ Ομπραδόρ με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 για την ίδρυση Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων και την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ στο Προεδρικό Μέγαρο είχε την Τρίτη(31/01) ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η διμερής συνάντηση εργασίας διάρκεσε 90 λεπτά και περιέλαβε μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εισηγήθηκε στον Πρόεδρο Λόπεζ Ομπραδόρ πρόταση για ίδρυση Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων εκ μέρους της Προοδευτικής Διεθνούς. Μετά από διεξοδική συζήτηση των επιπτώσεων του Νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, του πολέμου στην Ουκρανία, του νέου κύματος χρέους και φτώχειας που απειλεί τις χώρες του παγκόσμιου «Νότου», καθώς και της υπό εξέλιξη διαίρεσης του κόσμου σε δύο νομισματικά μπλοκ (δολαρίου και γουάν), ο Πρόεδρος του Μεξικού συμφώνησε στην ανάγκη για ένα νέο διεθνές οικονομικό-νομισματικό σύστημα που μόνο ένα αποτελεσματικό και ριζοσπαστικό Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων μπορεί να προωθήσει.

Κατά την συζήτηση, που περιέλαβε και θέματα που αφορούν τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Μεξικού, ο Γιάνης Βαρουφάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Λόπεζ Ομπραδόρ εκ μέρους του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 για την συνεχή και συνεπή του υποστήριξη στην καμπάνια για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ, η συνεχιζόμενη φυλάκιση του οποίου καταδεικνύει την αβάσταχτη υποκρισία μιας Δύσης που προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για την ελευθεροτυπία, την αλήθεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Λόπεζ Ομπραδόρ και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία των δύο μερών θα συνεχιστεί, παραπέμποντας και στην συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Υπουργό Οικονομικών Ροχέλιο Ραμίρεζ ντελ Ο που θα ακολουθήσει καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ.

Αποχαιρετώντας το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος του Μεξικού του είπε αναφορικά με το ΜέΡΑ25 «Πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version