Συνεχίζεται το πρέσινγκ των δανειστών

Συνεχίζεται το πρέσινγκ των δανειστών
Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην Βουλή σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις. Η πρώτη, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, κατατέθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ποια τα τέσσερα σημεία - "αγκάθια" για τα οποία συνεχίζονται οι πιέσεις των δανειστών

Συνεχίζονται οι πιέσεις των δανειστών σε τέσσερα σημεία τα οποία εξακολουθούν να θεωρούνται “αγκάθια” από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτά είναι το εργασιακό, το ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ και το θέμα του δημοσιονομικού κενού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πέμπτη μετά σκλήρυνε και πάλι η στάση των τεχνικών κλιμακίων σε αυτά τα θέματα. Για τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει ποσοστό της τάξεως 15%-16%, ενώ εκείνοι επιθυμούν 18%.

Η ελληνική πλευρά θέλει να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, όπως της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και σε όσες περισσότερες υπηρεσίες γίνεται. Έτσι έχουμε ένα μπρα ντε φερ κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές που ήδη έχει με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχει μεν αισιοδοξία αλλά την ίδια ώρα και ανησυχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα