Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην ΟΝΝΕΔ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην ΟΝΝΕΔ

Επιστολή Ιωαννίδη στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Ποια στελέχη έθεσαν θέμα για την κατάσταση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν ζήτησα την παραίτηση Ιωαννίδη απαντά ο Μητσοτάκης

Το μέτωπο που άνοιξε στην ΟΝΝΕΔ, ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να προηγηθεί η εκλογή νέου προέδρου της οργάνωσης και η σύγκληση συνεδρίου της νεολαίας της ΝΔ πριν από το συνέδριο της ΝΔ, δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα.

Το θέμα της παραίτησης του μέχρι πρότινος προέδρου της ΟΝΝΕΔ απασχόλησε και τη χτεσινή, υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ για τα οργανωτικά ζητήματα ενόψει του 10ου τακτικού εθνικού συνεδρίου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Φίλιππος Ταυρής έθιξαν το θέμα κατά τη συνεδρίαση με αφορμή και την επιστολή που έχει αποστείλει προς τα μέλη της ΕΓ της ΝΔ ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης στην επιστολή του αυτή φέρεται να επικαλείται συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού, σύμφωνα με τα οποία, υποστηρίζει όπως και στην δήλωσή του, ότι η εκλογή προέδρου στην ΟΝΝΕΔ αυτή τη στιγμή είναι «αντικαταστατική» καθώς θα πρέπει να προηγηθεί είτε η κένωση της θέσης, είτε η λήξη της θητείας του προέδρου της οργάνωσης, η οποία τυπικά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαΐου, δηλαδή ένα μήνα μετά το συνέδριο της ΝΔ. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι αν ο λόγος για την αλλαγή ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ ήταν η εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΝΔ υπήρχε η δυνατότητα για έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και όχι τακτικό.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να απάντησε στα στελέχη της ΝΔ που έθεσαν το θέμα πως ο ίδιος δεν ήθελε την παραίτηση του κ. Ιωαννίδη. Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Σάκης Ιωαννίδης με τα όσα αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

Πάντως η αναταραχή στην ΟΝΝΕΔ παραμένει καθώς χτες παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρός της Κώστας Μητσόπουλος.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή ως έχει η κατάσταση στη νεολαία της ΝΔ, ουσιαστικά η ΔΑΠ θα κληθεί σε κλίμα εσωστρέφειας και εσωκομματικής αντιπαράθεσης να δώσει τη μάχη των φοιτητικών εκλογών που αναμένεται να γίνουν μέσα στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα