Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη στην κυβέρνηση μετρούν ένα - ένα τα βήματα που έχουν γίνει σε τεχνικό επίπεδο

Με τον πρωθυπουργό να θέτει το ερώτημα για το κοινωνικό κεκτημένο ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ρώμης. Παρά την καταφατική απάντηση που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας τα "δύσκολα" τώρα ξεκινάνε για την κυβέρνηση με το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων να παραμένει στην κορυφή της ατζέντας. 

Κατά πολλούς το "κλειδί" των διαβουλεύσεων βρίσκεται στο συγκεκριμένο κομμάτι των συζητήσεων που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να "σηκώσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο" από το τραπέζι του Brussels Group των προηγούμενων ημερών.

Μέχρι και αυτή την ώρα,  πάντως τα σημεία στα οποία υπάρχει πρόοδος ή έχουν μείνει "παγωμένα" παραμένουν καλά κρυμμένα στο συρτάρι της διαπραγματευτικής ομάδας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε παρασκηνιακό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο τελικός γύρος θα ξεκινήσει με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα που θα είναι και το τελικό σημάδι για την ολοκλήρωση του staff level agreement. Το καλό σενάριο, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, είναι η τεχνική συμφωνία να ολοκληρωθεί στην Μάλτα στις 7 Απριλίου.

Το παζάρι εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο ασφαλιστικό, στα ενεργειακά, τα εργασιακά, αλλά και τα αντίμετρα.

(Φωτό: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι 27 υπέγραψαν τη Συνθήκη της Ρώμης

Ώρα για κοινωνική Ευρώπη στην πράξη

SHARE:

24Media Network