Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ και Γιούνκερ

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ και Γιούνκερ
Συνεδρίαση Κυβερνητιού Συμβούλιου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους  Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ,  καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης συζητήθηκε το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της ευρωζώνης της Δευτέρας.

Γαλλία – Ιταλία επιθυμούν “συμφωνία το συντομότερο δυνατόν”

Η Γαλλία και η Ιταλία θα ήθελαν να επιτευχθεί “μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα από το Μιλάνο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

“Η κοινή θέση” της Ρώμης και του Παρισιού είναι “να επιτευχθεί συμφωνία και όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο” είπε ο Φρ. Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα