Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Σεπτέμβρη

Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, meets the Cypriot President, Nikos Anastasiadis, at Maximos Mansion in Athens, Greece on May 25, 2016. /            ,     ,  ,  25 , 2016
Greek Prime Minister, Alexis Tsipras, meets the Cypriot President, Nikos Anastasiadis, at Maximos Mansion in Athens, Greece on May 25, 2016. / , , , 25 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τι εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΠΓ του κόμματος. Ο κύβος ερρίφθη για συνέδριο το φθινόπωρο. Ποιοι οι στόχοι και ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού

Ο κύβος ερρίφθη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο, όπως είχε γράψει το News247 και συγκεκριμένα το τρίτο δεκαήμερο το Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Το συνέδριο θεωρείται το καθοριστικό επόμενο βήμα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να καταστεί ο κυρίαρχος εκφραστής στο χώρο της αριστεράς και του κέντρου και να εδραιωθεί ως ο ένας από τους βασικούς πόλους της πολιτικής ζωής της χώρας.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ειδικότερα τη σύγκληση,  το επόμενο διάστημα, της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσει για τη σύγκληση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στα τέλη του Σεπτέμβρη, όπως διευκρινίστηκε (αρχικά υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη).

Αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας ότι ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου πρότεινε να είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» , όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της».

Αναφερόμενος στην ατζέντα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ με τους θεσμούς

Ανασχηματισμός ή Συνέδριο

SHARE:

24Media Network