Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας ελπίζει στο Brussels Group για να έχει διαπραγματευτικά όπλα

Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας ελπίζει στο Brussels Group για να έχει διαπραγματευτικά όπλα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλέι με δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, επικρατεί στην κυβέρνηση. Συνεδρίασε η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης. Προσδοκίες από το Brussels Group και προετοιμασία για τη "μάχη" στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας

Συνεδρίασε την Τετάρτη, η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με αντικείμενο την αποτίμηση των διαπραγματεύσεων και την προετοιμασία για το Brussels Group.

Οι επαφές στα πλαίσια του Brussels Group ξεκινούν και πάλι σήμερα και στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να διαπιστωθεί πρόοδος, ώστε να έχει διαπραγματευτικά όπλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.  Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δει και άλλους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Στην κυβέρνηση το κλίμα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, είναι καλό και υπάρχει αναμονή και συγκρατημένη αισιοδοξία.

Παράλληλα οι διάφορες δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του Γιούνκερ ή και του Σόιμπλε αποδίδονται σε κινήσεις τακτικής των Ευρωπαίων, καθώς βρισκόμαστε

Οι διάφορες δηλώσεις Γιούνεκρ Σόιμπλε αποδίδονται σε τακτικές κινήσεις των ευρωπαίων, ενώ βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά σε συμφωνία.

Ενημέρωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε μία και ενιαία συμφωνία όπως είπε, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει εδώ και τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά την διαπραγμάτευση να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νόμος για ομαδικές απολύσεις, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, να προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών , ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα