Συρίγος: Μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα οξυνθούν τα πράγματα στην Κύπρο

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος
Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος EUROKINISSI

Ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, τόνισε ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τα κοιτάσματα που θα βρεθούν

Την εκτίμηση ότι μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα οξυνθούν τα πράγματα στην Κύπρο έκανε στο ραδιόφωνο 24/7 ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.

Τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα κοιτάσματα που θα βρεθούν, καθώς η Τουρκία έχει επενδύσει στην εικόνα ότι είναι ο μόνος διακομιστικός άξονας της περιοχής. Επισήμανε μάλιστα ότι οι υδρογονάνθρακες, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και στην πορεία του Κυπριακού, καθώς οι μεγάλες παίκτες θα ζητήσουν εξηγήσεις γιατί η Τουρκία είναι συναφέντης.

Για το λόγο αυτό -όπως είπε- πρέπει να συνεχιστεί το ενεργειακό πρόγραμμα.

Υπογράμμισε ότι η ΕΕ μπορεί να πιέσει την Τουρκία σε οικονομικό επίπεδο, όπως η τελωνειακή ένωση, ενώ ο αμερικανικός παράγοντας βλέπει τη μεγάλη εικόνα.

Για τους δυο στρατιωτικούς είπε ότι ο Ερντογάν είναι προσεκτικός και περιορίζεται σε φραστικές επιθέσεις, ενώ η κυβέρνηση κάνει λάθος να απαντά με φράσεις όπως σουλτάνος και τρελός.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Ερντογάν σε καθημερινή βάση βρίζει χυδαία τον Μακρόν, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος δεν του απαντά.

ADVERTISING

SHARE: