ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονική επίθεση πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονική επίθεση πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ
Γιατροί εξετάζουν ένα παιδί μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού με χημικά κατά Παλαιστινίων που διαδήλωναν στη λωρίδα της Γάζας με αφορμή τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ AP

Την επίθεση του Ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών καταδικάζει η Κουμουνδούρου, ζητώντας παρέμβαση ΟΗΕ και ΕΕ. Να αναλάβει η ΕΕ πρωτοβουλίες ζητά και ο Παπαδημούλης

Η δολοφονική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Ισραηλινός στρατός κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ενόψει της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλεί αποτροπιασμό.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο ΟΗΕ και η ΕΕ, καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος καλούνται να αναλάβουν άμεσα διεθνή πρωτοβουλία ειρήνευσης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και ειρηνική συνύπαρξη των δύο κρατών.  Η ειρήνευση και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος για την αρμονική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής.

Παπαδημούλης: Να αναλάβει η ΕΕ πρωτοβουλίες

Την ανάγκη να αναλάβει η ΕΕ πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να σταματήσει άμεσα η σφαγή των Παλαιστινίων, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γράφει:

«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Να αναλάβει η ΕΕ πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης. Να σταθούν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες στο ύψος των περιστάσεων. Η σιωπή δεν είναι χρυσός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα