ΣΥΡΙΖΑ: Ατζέντης επιχειρηματιών ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ατζέντης επιχειρηματιών ο Μητσοτάκης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Eπίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου και η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά δεσμεύτηκε για νέο μνημόνιο

Ως νεοφιλελεύθερο ατζέντη επιχειρηματιών κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ.

«Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σχόλιο του για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ειδικότερα ότι «η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση» και σημειώνει ότι «μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός».

Αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», για να σημειώσει ότι «μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες».

«Η δέσμευσή του όμως για νέο Μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος, για να καταλήξει πως «το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης φέρνει τρίτο μνημόνιο

«Αμετανόητο φιλελεύθερο» και «επικίνδυνα λαϊκιστή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας του δριμεία κριτική σχετικά με την αποψινή ομιλία του στην 82η ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός και τον κατηγορεί πως το μοναδικό σχέδιο του παραμένει η «συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η “σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σημειώνει ότι «το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναλυτικότερα: «Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν “απελεύθερωση”! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μέσαια και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Επισημαίνει ότι «το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του είναι ότι με τη “σοβαρότητα” και την “αξιοπιστία” που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες “μεταρρυθμίσεις”-αντάλλαγμα προς τους δανειστές -που δεν τις κατανομάζει- για μετά το 2018». Κατόπιν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο-ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το σίγουρο είναι ότι η χώρα άξιζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη» και πως «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα