ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Η αθώωση όλων των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο "ιερών ανταλλαγών" ακινήτων με το ελληνικό Δημόσιο «δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου.

«Η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από τη Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε Συνασπισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα