ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στη θετική ατζέντα- Στο κενό τα σχέδια αποσταθεροποίησης

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος συνεδρίασε με κύριο θέμα την επόμενη ημέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ εξετάστηκαν και οι εξελίξεις με την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη.

Η θετική ατζέντα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει την επόμενη περίοδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε απόντος του Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μέλη του ΠΣ συμφώνησαν πως πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» και αυτό αναγνωρίζεται στην Ευρώπη, ενώ αυξάνονται συνεχώς τα θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το ζητούμενο της επόμενης περιόδου, προσέθεταν, είναι το πώς θα μεταφραστούν τα θετικά αυτά οικονομικά δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, εκτίμησαν ότι οι εξελίξεις αυτές, η αναμενόμενη έξοδος από τα μνημόνια και η επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα διαψεύδουν το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ, και εντείνουν το στρατηγικό της αδιέξοδο. Διαπίστωσαν επίσης ότι το νέο στοιχείο στην πολιτική της ΝΔ είναι ότι υπάρχει πλήρης ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας της, που εκφράζεται και με την πολιτική κάλυψη που έχει δώσει στην ακροδεξιά βία και τον εθνικιστικό διχαστικό λόγο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πολιτικό Συμβούλιο απασχόλησαν και οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη. Τα μέλη του Οργάνου εκτίμησαν ότι υπάρχει σχέδιο αποστασίας το οποίο εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο του πολιτικού αδιεξόδου της ΝΔ. Το σχέδιο αυτό εκφράστηκε με την ολομέτωπη επίθεση οργανωμένων συμφερόντων με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, και εκτίμησαν ότι "τα σχέδια αποσταθεροποίησης έπεσαν στο κενό", καταλήγοντας: "Η κυβέρνηση συνεχίζει και το επόμενο διάστημα με θετική ατζέντα και στόχο να επικοινωνήσει με τους πολίτες το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: