ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμος για όλα, ακόμα και για εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμος για όλα, ακόμα και για εκλογές
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Eurokinissi

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα εκλογικά σενάρια που διακινούνται και δημοσιεύονται στο φιλικό, της κυβέρνησης, τύπο τις τελευταίες ημέρες.

Στις συνεχείς συσκέψεις που έχει με τους στενούς του συνεργάτες, ο Αλέξης Τσίπρας συζητά όλα τα ενδεχόμενα και μαζί με τα κορυφαία στελέχη του επιχειρούν να καταστήσουν το κόμμα τους έτοιμο για νέα εκλογική μάχη τους επόμενους μήνες, όταν η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα μας.

Υπό αυτήν την έννοια, δηλώνουν ότι δεν αιφνιδιάζονται. Φιλοδοξούν μάλιστα, μέσω της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, του Αλέξη Χαρίτση, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Εφης Αχτσιόγλου και του Νίκου Παππά, να καταστήσουν σαφές ότι διαθέτουν από τώρα αφήγημα αλλά και λύσεις για την επόμενη μέρα, διακριτό σε σχέση με το κυβερνητικό.

Στη συνέντευξη Τύπου, που αποφασίστηκε την εβδομάδα που διανύσαμε, ο πρόεδρος και οι τομεάρχες θα παρουσιάσουν μία κοστολογημένη δέσμη μέτρων για την οικονομία, την εργασία και την κοινωνία η οποία θα φτάνει, όπως αρμοδίως τονίζεται, το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.

Με το εν λόγω πακέτο, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι όχι μόνο θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση αλλά και ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις συνεχόμενων “καταρρεύσεων” στην οικονομία βγαίνοντας πιο μπροστά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Παράλληλα, ο κομματικός μηχανισμός τίθεται σε αυξημένη επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να αρχίσουν οι σχετικές προεκλογικές προετοιμασίες, έστω και αν ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι νέες εκλογές πάντως θα γίνουν με λίστα και αυτό βγάζει την ηγεσία από τη δύσκολη θέση της κατάρτισης νέων συνδυασμών με νέα πρόσωπα. Οι ήδη υπάρχοντες βουλευτές θα έχουν δικαιωματικά το προβάδισμα.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να αλλάξουν την τακτική τους σε ότι αφορά τη στάση τους στα θέματα της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η αντιπολίτευση θα γίνεται στο έδαφος των προγραμματικών προτάσεων, χωρίς κραυγές και με κύριο στόχο να αποδειχθεί στην πράξη ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτείνει έναν εναλλακτικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Δρόμο, στον οποίο όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το κόμμα θα έχει σύμμαχο και όχι αντίπαλο τον κόσμο της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το συνέδριο του κόμματος, τέλος, παραπέμπεται στις καλένδες. Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα ούτε μπορούν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του.

***Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη συνέντευξη της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε το Σάββατο συνεργασία με την τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version