ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στους δημοσιογράφους του Open: Παραπέμπει σε άλλες εποχές

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στους δημοσιογράφους του Open: Παραπέμπει σε άλλες εποχές
Πυρκαγιές στην Αττική AP Photo/Lefteris Pitarakis

"Κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον προπηλακισμό δημοσιογράφων του Open.

“Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει ότι “κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα”.

“Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία” αναφέρει στο τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της Παρασκευής, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, χτυπώντας τους ίδιους και το όχημά τους, ενώ μάλιστα στη συνέχεια έκλεψαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της δημοσιογράφου του Open Ελευθερίας Σπυράκη που ήταν παρούσα και βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση εκείνη την ώρα, υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν επενέβη κανείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα