ΣΥΡΙΖΑ για προσαγωγή Πηλού: “Η κυβέρνηση προσπαθεί με εκφοβισμό να ελέγξει τον Τύπο”

ΣΥΡΙΖΑ για προσαγωγή Πηλού: “Η κυβέρνηση προσπαθεί με εκφοβισμό να ελέγξει τον Τύπο”
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Nikos Libertas/SOOC

"Άκρως ανησυχητικό περιστατικό" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού στα Προσφυγικά. Η ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση για την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού την Τρίτη (22/11), ενώ κάλυπτε τα γεγονότα στα Προσφυγικά, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για έλεγχο και εκφοβισμό του Τύπου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Εχθές ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός κρατήθηκε επί ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας και χωρίς οι συνάδελφοί του να έχουν τρόπο να μάθουν τον λόγο της προσαγωγής του.

Παρά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο φωτορεπόρτερ αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ στις 2 το βράδυ και ενώ του είχαν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα.

Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα τέτοια γεγονότα κατά δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο συνολικά και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους προσωπικά“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα