ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί δεν διεθνοποίησαν το θέμα με τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο, αν ήταν στην τουρκική πλευρά;”

ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί δεν διεθνοποίησαν το θέμα με τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο, αν ήταν στην τουρκική πλευρά;”

Νέα τοποθέτηση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα των προσφύγων σε νησίδα στον Έβρο.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν πηγές της Κουμουνδούρου αναφορικά με το θέμα με τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο, απαντώντας ταυτόχρονα στη ΝΔ.

“Εάν οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντός ελληνικού εδάφους, είναι σαφές ποιες έπρεπε να είναι οι ενέργειες. Εάν ήταν στην τουρκική πλευρά, όπως ισχυρίστηκε η Κυβέρνηση, τότε οι ελληνικές αρχές έπρεπε να διεθνοποιήσουν το θέμα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ ώστε να πιεστεί η Τουρκία να περισώσει αυτούς τους ανθρώπους. Και αν το θέμα είχε διεθνοποιηθεί θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να προβεί σε ενέργειες εργαλειοποίησης η Τουρκία και να σπρώξει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Και θα ξέραμε και τι ακριβώς έγινε στην νησίδα διότι θα υπήρχε εμπλοκή του ΟΗΕ και της ΕΕ. Αυτό ΔΕΝ το έκανε η Κυβέρνηση διότι δεν θέλει την διεθνοποίηση τέτοιων ζητημάτων.

Δεύτερον, στις 17/8, αφού το περιστατικό είχε ολοκληρωθεί με το πέρασμα στην Ελλάδα αυτών των ανθρώπων στις 15/8, καλέσαμε την  κυβέρνηση να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ενώ δεν είναι ελληνικό έδαφος η νησίδα, καταγραφόταν στους χάρτες του ελληνικού κτηματολογίου.

Τρίτον, η πρόσφατη δήλωση της ΜΚΟ δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν υπήρξε θάνατος του παιδιού. Το θάνατο άλλωστε είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος ο κΜηταράκης στις 16/8. Πολύ ξεκάθαρα η οικογένεια συνεχίζει να δηλώνει ότι είχε 5 παιδιά από τα οποία πέθανε ένα κοριτσάκι.

Δήλωση των Γ. Κατρούγκαλου, Γ. Ψυχογιού και Ν. Γκαρά

Η ανακοίνωση του Μηταρακη για το νεκρό παιδί

Και επίσημη ανακοίνωση στις 22 Αυγούστου

Επιπλέον με εκτεταμένο άρθρο η Καθημερινή αναπαράγει σήμερα τις δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας της 5χρονης Μαρίας που ανατρέπουν τα δεδομένα του κυβερνητικού αφηγήματος:

“Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη η οποία εκπροσωπεί ατομικά κάποια από τα μέλη της ομάδας αναφέρει ότι σε αυτή τη λίστα [που εστάλη στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρπου] υπήρχαν παραλείψεις στην καταγραφή λόγω έλλειψης διερμηνείας. Λέει ότι περιλαμβάνεται το όνομα της 5χρονης Μαρίας η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο αλλά όχι το όνομα του πέμπτου παιδιού της ίδιας οικογένειας της Μάγιας η οποία βρίσκεται μεταξύ των 38 ανθρώπων που εντόπισαν τον Αύγουστο οι ελληνικές αρχές . “

ΝΔ: Πόσες ακόμα αποδείξεις χρειάζονται για να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ;”

Νωρίτερα, ένα νέο βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο η ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των 38 Σύρων στον Έβρο.

Στην αρχή ακούγεται τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου στην οποία αναφέρει ότι «γνωρίζουμε ότι αυτή ήτανε ελληνική νησίδα». Ταυτόχρονα προβάλλεται φωτογραφία του Στέλιου Κούλογλου και του Αλέξη Τσίπρα με τη λεζάντα «Ο ΣΥΡΙΖΑ για εβδομάδες επέμενε πως η νησίδα με τους 38 μετανάστες ήταν εντός ελληνικής επικράτειας και καλούσε την Ελλάδα να επέμβει».

Στο βίντεο ακολουθεί ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δηλώνει πως η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει την ΕΛΑΣ;», συνεχίζει στο βίντεο η ΝΔ και ακολουθεί δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος εμφανίζει έγγραφο του γενικού επιτελείου του ελληνικού στρατού, το οποίο διαβεβαιώνει πως η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει το Γ.Ε. του Ελληνικού Στρατού;» ρωτά στη συνέχεια στο βίντεο η ΝΔ και σημειώνει πως η ΜΚΟ HumanRights360 η οποία εκπροσωπεί τους 38 Σύρους, παραδέχτηκε πως η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Πόσες αποδείξεις χρειάζονται για να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγει στο βίντεο το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα