ΣΥΡΙΖΑ: Η ανεμελιά και ο βούρδουλας του Μητσοτάκη οδηγούν σε ακόμη ένα lockdown

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανεμελιά και ο βούρδουλας του Μητσοτάκη οδηγούν σε ακόμη ένα lockdown
Πλάνο από την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση για το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης αλλά και τις προθέσεις της να μην ενισχύσει το ΕΣΥ.

Μπορεί στο χθεσινό διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απέκλεισε την επιλογή της επιβολής στο άμεσο μέλλον ενός ακόμη lockdown, δεν έπεισε όμως καθόλου την αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη διαφάνηκε η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι η πολιτική της «ανεμελιάς» που ακολουθείται θα έχει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε -στον αντίποδα- συγκεκριμένη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει άμεσα για την ανάσχεση ενός ακόμη κύματος της πανδημίας. Εστιάζοντας στην ανάγκη περισσότερων εμβολιασμών δίχως όμως διχασμούς και φοβέρες και ταυτόχρονα στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Πλάνο από την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη


Πανηγύρισαν δυο φορές την …νίκη κατά του κορονοϊού

«Ελπίζω η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο κυβερνητικός ερασιτεχνισμός στη διαχείριση της πανδημίας να μη μας οδηγήσουν ξανά σε ένα τέταρτο λοκνταουν» ανέφερε από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ότι στο πίσω μέρους του μυαλού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Σημείωσε μάλιστα ότι οι κυβερνώντες έχουν πανηγυρίσει ήδη δύο φορές μέσα την οριστική νίκη κατά του Covid 19 έχοντας διαψευσθεί οικτρά και στις δύο περιπτώσεις. Αντιθέτως θύμισε τις πολυάνθρωπες συγκεντρώσεις του Κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία, σχολιάζοντας πως «απολαμβάνουν ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς» και «διαμοιράζουν τα ιμάτια του λαού μας σε κολλητούς και ημέτερους, με απευθείας αναθέσεις» ενώ «την ίδια στιγμή δεν κάνουν ούτε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ».

Κεντρική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, δεν κινείται με γνώμονα την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά το να αποκτήσει πολιτικά οφέλη. Για τον λόγο αυτό οδηγούνται σε μία τακτική μετάθεσης των ευθυνών για την αύξηση των κρουσμάτων στην προσωπική ευθύνη των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας «διχάζουν τους πολίτες σε μια στιγμή που η κοινωνία μα χρειάζεται εμπιστοσύνη ενότητα και αλληλεγγύη». Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες τονίζοντας πως δηλώνουν ότι «δεν φταίνε που δεν πήραν έναν μόνιμο γιατρό.Δεν φταίνε που ο κόσμος στοιβάζεται στα λεωφορεία.Δ εν φταίνε που έχουν βαφτίσει τους μισούς Έλληνες ψεκασμένους και δεν μεριμνούν επί της ουσίας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού». Επίσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «αντί να ενισχύει το ΕΣΥ σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας το κλείσιμο και τη συγχώνευση Δημόσιων νοσοκομείων. Τη δε πρωτοβάθμια φροντίδα, ούτε που την αναγνωρίζουν».

Για τους εμβολιασμούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με βάση την έως τώρα εμπείρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «σήμερα δεν είμαστε πλέον στην πρώτη φάση. Ξέρουμε τι δούλεψε, τι δεν δούλεψε, τι χρειάζεται και πώς πρέπει να κινηθούμε. Είναι ασυγχώρητο να απειλούμαστε σήμερα με την αναβίωση μιας ακόμα καταστροφής». Ειδικά στάθηκε στο θέμα του εμβολιασμού τονίζοντας πως «η επιστήμη μας έδωσε ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Το εμβόλιο». Τόνισε όμως ότι η πλήρης αξιοποίησή του πρέπει να γίνει από μια κυβέρνηση με αξιοπιστία που οφείλει να απευθυνθεί στον λαό. Όπως περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας αυτό πρέπει να συμβεί «Εξηγώντας, ενημερώνοντας, καθησυχάζοντας, επιστρατεύοντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και επικεντρώνοντας σε αυτούς και αυτές που έχουν πραγματικό φόβο και δισταγμό για να τους πείσει ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Όχι με το βούρδουλα, όχι με απειλές. Αλλά με λογική, με επιχειρήματα, με ηρεμία».

Το ζήτημα της κυβερνητικής αναξιοπιστίας όσον αφορά τους εμβολιασμούς έθιξε και η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου λέγοντας πως «για να πετύχει ο εμβολιασμός χρειάζεται ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κυρίως εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση αντιθέτως με τις παλινωδίες και τα διαρκώς αντιφατικά μηνύματα κατάφερε να μετατρέψει τους διστακτικούς σε αρνητές».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσαν ερώτηση για τα κρούσματα στις κατασκηνώσεις Eurokinissi

Επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν συνεχώς ζητήματα στην Βουλή που καταδεικνύουν προβλήματα στην διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Θεανώ Φωτίου σε ερώτηση που κατέθεσαν για τις παιδικές κατασκηνώσεις τονίζουν χαρακτηριστικά: «Σήμερα, περίοδο ταχείας μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα που πλήττει και τις μικρές ηλικίες, αποκαλύπτεται ότι οι κατασκηνώσεις των παιδιών άνοιξαν χωρίς να είναι επίσημα ενημερωμένοι οι υπεύθυνοί τους για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έπρεπε να τηρηθούν». Όπως αναφέρουν «σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Μπαρδάκη, Προέδρου των εργαζομένων που λειτουργούν τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εργασίας, φέτος, δεν υπήρξε ενημέρωση από το Υπουργείο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έπρεπε να τηρηθούν στη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου. Συγκεκριμένα, ενώ οι κατασκηνώσεις άνοιγαν την 15η Ιουνίου, οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τον Τύπο, στις 18 Ιουνίου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα