ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία θα νιώσει την έξοδο από τα μνημόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία θα νιώσει την έξοδο από τα μνημόνια
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα με ορίζοντα το Σεπτέμβριο του 2019, την αποτύπωση της εξόδου από τα μνημόνια στην καθημερινότητα των πολιτών και την κατανομή του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει, συζήτησε το Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα.

Για την επόμενη ημέρα με πρώτο σταθμό τη ΔΕΘ συζήτησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να αποτυπωθεί η οικονομική διάσταση της εξόδου από τα μνημόνια στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο σχεδιασμός αυτός έχει ορίζοντα το φθινόπωρο του 2019, θέλοντας να προλάβουν κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο όρισε λοιπόν ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση του δημοσιονομικού περιθωρίου που δημιουργείται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και προφανώς οι πρώτες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Όμως πως θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, ποιες ακριβώς ελαφρύνσεις ή ενισχύσεις κοινωνικών ομάδων θα πραγματοποιηθούν, θα αποφασιστεί σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κάνει τη σχετική προεργασία ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στα τέλη Αυγούστου η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα