ΣΥΡΙΖΑ κατά Ντόρας για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣΥΡΙΖΑ κατά Ντόρας για τις τηλεοπτικές άδειες
Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στη Μπακογιάννη εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου με αφορμή συνέντευξη της στην οποία είπε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το διαγωνισμό. Η αλήθεια πάντα πονάει, απάντησε η πρώην υπουργός

Πυρά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου με αφορμή συνέντευξη της, στην οποία δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχισμό.

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

“Προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της διαπλοκής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ” και “φασιστοειδή αντίληψη” της κυβέρνησης!

Οι χυδαιότητες αυτές από πλευράς της κ. Μπακογιάννη αναδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει και να πει τα πάντα, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ασυδοσίας και αδιαφάνειας που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες. Η βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα,  παραδέχτηκε στη συνέντευξη της, ότι το κόμμα της δεν έκανε τίποτα για αυτό, προσθέτοντας ότι η ίδια «λυπάται».

Καλές οι μετάνοιες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί η ΝΔ δεν έβαλε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Τι ήταν αυτό που την εμπόδισε ; Θα μας εξηγήσουν κάποια στιγμή οι εκπρόσωποι της ΝΔ που καθημερινά ξιφουλκούν ενάντια στην επιβολή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ;”

Σε εξίσου σκληρό ύφος απάντησε η πρώην υπουργός:

«Η αλήθεια πονάει. Το αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά, από το ύφος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι «δεοντολογικά» αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει.

Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα