ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κεδίκογλου, η Μπατζελή και το φλερτ με τον παπανδρεϊκό χώρο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κεδίκογλου, η Μπατζελή και το φλερτ με τον παπανδρεϊκό χώρο
O Συμεών Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου δεν αποτέλεσε κερευνό εν αιθρία αλλά αντίθετα εντάσσεται σε μία στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη των δυνάμεών του στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Αλλοι την λένε διεύρυνση αλλά την χαρακτηρίζουν “ΠΑΣΟΚοποίηση”, η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να “ενισχύεται” όπως θα λέγαμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα με στελέχη του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Υπό αυτό το δεδομένο η ανακοίνωση της προσχώρησης του Συμεών Κεδίκογλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξέπληξε. Και ακόμα περισσότερο δεν εξέπληξε τους παροικούντες την Κουμουνδούρου που ήξεραν ότι η εν λόγω μεταγραφή “ψηνόταν” τους τελευταίους μήνες (όπως βεβαιώνουν και τοπικοί παράγοντες της Εύβοιας).

Από τον Συμεών Κεδίκογλου, ανηψιό του αείμνηστου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεδίκογλου και πρώτο ξάδερφο του Σίμου Κεδίκογλου (με τον οποίο βρέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση Σαμαρά) ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την ενίσχυση της επιρροής του στην Εύβοια και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα.

Ακόμα και στις εκλογές του 2019, η Εύβοια δεν αποτέλεσε χαμένη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχασε με μόλις 1,5 μονάδα και εξέλεξε δύο βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει απεύθυνση στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους του νομού.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, αν και εφόσον είναι υποψήφιος στην Εύβοια όποτε οι επόμενες εκλογές διεξαχθούν, προσφέρει ακόμα μία λύση στους ψηφοφόρους που επιθυμούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ. Το νέο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προσβάσεις σε όλο το νομό, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οικολογικό κίνημα της περιοχής (που μάχεται τις ανεμογεννήτριες) και λόγω των παπανδρεϊκών επιρροών “επικοινωνεί” με παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για παπανδρεϊκές επιρροές, ο Κεδίκογλου ήταν στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο 48χρονος γιατρός εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με νεύμα του πρώην Πρωθυπουργού (άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να δίνει τέτοιους είδους δικαιώματα σε μία κρίσιμη εποχή για το ΚΙΝΑΛ) αλλά το γεγονός ότι θήτευσε δίπλα στον Αχαιό πολιτικό και τον ακολούθησε στο εγχείρημα του ΚΙΔΗΣΟ έχει τη σημασία του.

Οπως έχει σημασία το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Στερέας Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει δίχτυα και ανοίγει επαφές με στελέχη όπως η πρώην Υπουργός (στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου) Κατερίνα Μπατζελή η οποία επίσης έχει παπανδρεϊκές επιρροές. Πρόσφατα, μάλιστα, η κυρία Μπατζελή συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας μαζί με τον Συμεών Κεδίκογλου.

Τέλος, κατά διαβολική σύμπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Δευτέρα τη Χαλκίδα μετά από αρκετό καιρό. Σημειωτέον ότι στην πόλη της Χαλκίδας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό που υποστήριξε. Το γεγονός αυτό ίσως και να μην είναι άσχετο ούτε με την επιλογή Κεδίκογλου ούτε με την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα του Νομού Ευβοίας αμέσως μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα