ΣΥΡΙΖΑ: Οι επικρατέστεροι για τους 42 της ευρωλίστας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επικρατέστεροι για τους 42 της ευρωλίστας
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της "Συμμαχίας Πολιτών" Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ) Eurokinissi

Ποια ονόματα εμφανίζονται επικρατέστερα για να συμπληρώσουν τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται, καθώς θα πρέπει μέχρι τα μέσα Απριλίου να έχει συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, για να αποφασίσει για τους 42 υποψηφίους της ευρωλίστας αλλά και για τη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα πρώτα ονόματα που έχουν συζητηθεί, φαίνεται πως εκτός του νυν ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στη μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να ριχθούν τρεις βουλευτές – οι Σ. Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλης και Π. Κουρουμπλής – οι οποίοι θα παραιτηθούν αν κατέλθουν στη μάχη του σταυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις βουλευτές έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται στη διάθεση του κόμματος.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητιούνται -εκτός ΣΥΡΙΖΑ- είναι οι πανεπιστημιακοί Δ. Χριστόπουλος, Σ. Ρομπόλης, Κ. Βεργόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, οι συνταγματολόγοι Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος, ενώ έχουν προταθεί και οι Α. Λιάκος και Η. Νικολακόπουλος. Ακόμη ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κ. Αρσένης.

Υποψήφιοι θα είναι και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ο Γ. Μηλιός, Α. Καλύβης, Α. Νταβανέλλος και Σ. Παπαδόγιαννη. Τη λίστα θα πλαισιώσουν και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως Ε. Πορτάλιου, Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, Δέσποινα Σπανού, Ολγα Αθανανίτου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Χρήστος Στάικος, Χρήστος Λάσκος, Πάνος Τριγάζης, Χάρης Γολέμης, Γιάννης Μπουρνούς, Στέλιος Παππάς, Λουκάς Αξελός, Γιάννης Τόλιος, Κώστας Λαπαβίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αλέξης Μπένος.

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα