ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Παππάς έβγαλε από τη δύσκολη θέση τα μέλη του ΠΣ-Βαρύ το κλίμα

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Παππάς έβγαλε από τη δύσκολη θέση τα μέλη του ΠΣ-Βαρύ το κλίμα
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Ο Νίκος Παππάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και φρόντισε να βγάλει άπαντες από τη δύσκολη θέση.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πιο δυνατός και περισσότερο ενωμένος από την υπόθεση Παππά και ότι αυτή συνεπάγεται; Δύσκολο να το πει κανείς με ακρίβεια, ωστόσο μία προσπάθεια έγινε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αφού έκανε την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη τα οποία κάνει, το λόγο πήρε αμέσως ο Νίκος Παππάς.

Τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός αλλά και το γεγονός ότι η δήλωσή του είχε στοιχεία mea culpa φαίνεται ότι ανακούφισαν πολλούς ενώ άλλους τους έβγαλαν πιθανώς από τη δύσκολη θέση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη, ουδείς ζήτησε παραίτηση, ή τέλος πάντων, ένα πιο δυναμικό μέτρο για τον Νίκο Παππά.

Και όλα αυτά σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν έξι ώρες και κάτω από κλίμα, που όπως βεβαιώνουν οι συμμετέχοντες, ήταν βαρύ λόγω των γεγονότων. Υπήρξαν πάντως και οι ανικανοποίητοι ή μερικώς ικανοποιημένοι.

Κομματική πηγή τόνισε στο News24/7 ότι “ο Νίκος Παππάς έκανε απλά το μίνιμουμ όσων μπορούσε να κάνει” για να διαφυλάξει στοιχειωδώς την ενότητα του κόμματος.

Κοντολογίς: Οι πληγές δεν επουλώθηκαν ακόμη, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα