ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος της ΝΔ απειλεί με εμφύλιο και καλεί σε πογκρόμ εναντίων αριστερών

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Φασιστικό, ακροδεξιό και ομοφοβικό παραλήρημα του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της ΝΔ Χρήστου Πριονίδη, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου την Παρασκευή έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας τη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου και τοπικού στελέχους της ΝΔ Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος παρακινεί σε σπάσιμο μαγαζιών αριστερών για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, κάνει λόγο για εμφύλιο με ευθύνη της κυβέρνησης και χρησιμοποιεί ομοφοβικές υβριστικές εκφράσεις.

"Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ", σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

"Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου. Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της Ν.Δ. προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα" προσθέτει και καταλήγει: "Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της Ν.Δ. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο."

Για του λόγου το αληθές ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του κ.Πριονίδη μαζί με τον κ.Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος της ΝΔ απειλεί με εμφύλιο και καλεί σε πογκρόμ εναντίων αριστερών

Ενώ η Κουμουνδούρου κατηγορούσε τη ΝΔ για ακροδεξιό παραλήρημα στελεχών της το Μαξίμου δια κυβερνητικών πηγών καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει σε δημοσίευμα της γερμανικής FAZ το οποίο υποστήριζε ότι ο κ.Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εταίρους ότι δε θα ακυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό ως πρωθυπουργός.

To επίμαχο βίντεο

Ο κ.Πριονίδης ακούγεται στο βίντεο να λέει: "Η αγανάκτηση που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που η φράση “έλεος” είναι λίγη. Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στους κυρίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε είναι βουλευτές, είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε αγωνιστές πίσω από αυτήν την παράταξη. Και να τους πω ότι η πλάκα τελείωσε. Κι όταν λέω τελείωσε, τελείωσε. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν τον εμφύλιο πόλεμο. Και για αυτό αποκλειστικά φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί. Οι Συριζαίοι.

Αυτό το έγκλημα που συντελείται, να δοθεί η γλώσσα και η εθνότητα, αν μη τι άλλο είναι μόνο προδοσία. Οι αντοχές μας, μαζί με την ανοχή που έχουμε υποδείξει στα καμώματα τους έχει τελειώσει. Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγμα και είχαν την εξουσία ήταν διχαστικοί και μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα."

Ο κ.Πριονίδης ακούγεται επίσης να λέει απευθυνόμενος στο δήμαρχο: "Θα σου ζητήσω και πιο τρανά πράγματα από ένα ψήφισμα και από μια πορεία έως τις Πρέσπες. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποια είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος."

Και συνεχίζει: "Μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει -και θα κλείσω εδώ γιατί έχω να πω πολλά- λένε ότι θα μας απαγορεύσουν να τραγουδάμε το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”. Λέω: Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τον βάρβαρο κι ελεύθερη είσαι τώρα.

Ελάτε ρε Αριστεροί να σας δείξω πόσα απίδια έχει ο σάκος που μπορείτε να μου απαγορέψετε εσείς. Πάτε να μου απαγορέψετε εμένα να τραγουδάω το τραγούδι αυτό. Με αυτό το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα. Να δω τη μαγκιά σας. Κ@@μαγκες.

Προτείνω, επίσης, ανάμεσα σε όσα αποφασίσουμε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεπιθύμητοι στο Δήμο Παγγαίου. Να μη δούμε κανέναν από αυτούς εδώ. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν".

Όταν ξαναπήρε το λόγο επέμεινε και με ομοφοβικές εκφράσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυβέρνηση: Ισχύει ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί έξω ότι δε θα ακυρώσει μία συμφωνία στο Σκοπιανό;

ADVERTISING

SHARE: