ΣΥΡΙΖΑ: Το lockdown έρχεται κι ας το ξορκίζει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Το lockdown έρχεται κι ας το ξορκίζει ο Μητσοτάκης
Έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για αυτά που σήμερα συμβαίνουν στο μέτωπο της πανδημίας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός ...αυτοθαυμασμός ενώ η πανδημία καλπάζει θα οδηγήσει σε καταστροφικές επιλογές πιστεύουν στην Κουμουνδούρου

Ανεξέλεγκτη κατάσταση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με εκατόμβες νεκρών και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 10.000 την ημέρα, διαβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάζοντας» την εξέλιξη των πραγμάτων μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ με 8613 κρούσματα, 46 θανάτους και 486 διασωληνώσεις. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πως παρότι επιβεβαιώνονται οι ειδικοί που είχαν προβλέψει αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση παραμένει «στον κόσμο της», και διαψεύδει το lockdown που τελικά θα αναγκαστεί να εφαρμόσει. Αυτό απέδειξαν – σημειώνουν- οι αυτάρεσκοι και πανηγυρικοί τόνοι της χθεσινής δημόσιας παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θυμίζουν μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την πρωτοβουλία του να προκαλέσει συζήτηση στην Βουλή για την πανδημία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση, καταθέτοντας μάλιστα και πρόταση διακομματικής αντιμετώπισης του νέου κύματος.

Έγκαιρες παρεμβάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να προληφθούν όσα τώρα εξαλλάσσονται, οφείλονται σε σημαντικό βαθμό και στις πρώιμη διάγνωση των συνθηκών που επιτεύχθηκε χάρη στους ειδικούς συμβούλους που συσπειρώνονται γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε μερικές ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου του think tank που πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα στο οποίο περιλαμβάνονται διεθνούς κύρους επιστήμονες. Για τα ζητήματα της πανδημίας στους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα συγκαταλέγονται ο Όθωνας Ηλιόπουλος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καθώς και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Παρισιού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον θεωρούν ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις με κριτήριο την επικοινωνιακή προβολή και την ψηφοθηρία και όχι την επιστημονική αντιμετώπιση της κατάσταση πάμε για επανάληψη του περσινού χειμώνα. Τότε που – όπως θυμίζουν – οι νεκροί έφθασαν του 120 ημερησίως ενώ το ΕΣΥ βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και να χάνουν την μάχη σε ποσοστό 80%.

Χαρακτηριστική περίπτωση ...ανεμελιάς η Νίκη Κεραμέως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα στα τέσσερα κρούσματα είναι μαθητής και γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων Eurokinissi

Λευκή πετσέτα

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» εγκλωβισμένη στην λογική του πολιτικού κόστους των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να ληφθούν και της προσπάθειας προβολής του κυβερνητικού έργου. Τεκμήριο γι αυτό θεωρούν τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως που εμφανίστηκε σχεδόν να πανηγυρίζει και να διατυμπανίζει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά παρά το ότι το 25% των κρουσμάτων αφορούν μαθητές. Στην ίδια λογική ανακοίνωσε και την συγχώνευση τμημάτων που δημιουργούν τάξεις ακόμη και με 29 μαθητές. Την κυβερνητική προσήλωση στην ψηφοθηρία δείχνει και η επίμονη άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ην στενοχωρήσει το πολιτικό του ακροατήριο και για τον λόγο αυτό αποδέχεται την ύπαρξη θυλάκων αντι-εμβολιαστών στην Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Εκκλησία.

Στο βάθος lockdown

Με βάση τα παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνουν ότι «το lockdown έρχεται» όσο και αν προσπαθήσει να το ξορκίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τονίζοντας μάλιστα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει την χαριστική βολή όχι μόνον στην κυβερνητική αξιοπιστία αλλά δυστυχώς και στην οικονομία της χώρας. Στην Κουμουνδούρου δεν παύουν να θυμίζουν αυτά που επί δύο χρόνια δεν έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή: Προσλήψεις στο ΕΣΥ, αύξηση των κονδυλίων για την υγεία που αντίθετα μειώθηκαν κατά 900 εκατομμύρια, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, εισαγωγή φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιούνται διεθνώς, αυξήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αραίωση των τμημάτων στις 3 εκπαιδευτικές βαθμίδες, Επίσης τονίζουν τα λάθος μηνύματα περί «ελευθερίας» που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στους εμβολιασμένους δημιουργώντας κλίμα χαλάρωσης που συμβάλει στην διασπορά της νόσου.

Στην Θράκη ο Τσίπρας

Εντωμεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αυτή την εβδομάδα θα επισκεφθεί την Θράκη με πρώτο σταθμό την Κομοτηνή όπου θα βρεθεί αύριο Πέμπτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προβάλλει συνολικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική διακυβέρνηση με έμφαση όμως στα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας. Για την περιοδεία έχει ήδη κινητοποιηθεί ο τοπικό κομματικός μηχανισμός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής στις 19.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα