ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών μόλις άρχισε

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών μόλις άρχισε
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο να αναζητά την αλήθεια για τις υποκλοπές τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Αποφασισμένη να αντισταθεί με κάθε τρόπο στην προσπάθεια συγκάλυψης δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην Ευρώπη.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα τελειώσει όσο και αν προσπαθεί γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα αυτό δίνει με σαφήνεια ο ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτική και πολιτική διαδικασία, παρά το «άρον-άρον κλείσιμο» της Εξεταστικής Επιτροπής από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ένα από τα βασικά «όπλα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι οι απανωτές συγκλήσεις τις Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου σε αυτή να κληθούν να καταθέσουν τα πρόσωπα που «αποκλείστηκαν» από τις διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής. Είτε πρόκειται για υπηρεσιακούς παράγοντες, είτε για επιχειρηματίες που φέρονται να σχετίζονται με τις εταιρίες οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται με την εμπορική εκμετάλλευση του λογισμικού Predator. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί και η διάταξη του κανονισμού της Βουλής που επιτρέπει την κλήση μαρτύρων εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, ανεξάρτητα από την βούληση της πλειοψηφίας της. Μάλιστα η χρήση της διάταξης αυτής μπορεί να γίνεται μία φορά το μήνα.

Η κυβέρνηση έκλεισε όπως- όπως την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όμως αυτό δεν θα σταματήσει την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Με συγκεκριμένο τρόπο αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που είχε την κεντρική πολιτική ευθύνη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με τις εταιρίες που εμπλέκονται «η Krikel είναι μια από τις εταιρείες που συνδέονται με τους επιχειρηματίες Λαβράνο και Μπίτζιο, όπως συνδέεται με τους επιχειρηματίες αυτούς και η εταιρεία Intellexa η οποία στην πραγματικότητα εμπορεύεται το Predator. Επομένως πρόκειται για ένα πολύ περίεργο τρίγωνο, Krikel – Intellexa – ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι δύο αυτοί επιχειρηματίες φαίνεται να συνδέονται στενά με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη». Πρόσθεσε μάλιστα πως «οι αόρατοι λεγόμενοι άνθρωποι πίσω από αυτές τις δύο εταιρείες είναι ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτζιος και είναι αναγκαίο να κληθούν και αυτοί για εξηγήσεις στην Ελληνική Βουλή».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως «είναι άνευ αμφισβήτησης ότι με εντολή Μητσοτάκη-Δημητριάδη έχουμε μια παράλληλη λειτουργία της ΕΥΠ με ένα παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων μέσω Predator. Όλα αυτά η κυβέρνηση όχι απλώς γνώριζε, αλλά τα κατηύθυνε, τα ενορχήστρωνε. Πλέον είναι πεντακάθαρο σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να δει τα στοιχεία στενά και στεγνά, ανεξαρτήτως των δικαιολογιών που μπορεί να σκαρφίζεται κάθε φορά η κυβέρνηση για να παρακάμψει μια πραγματικότητα η οποία βοά».

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο εκτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι πρακτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προσωπικά. Μνημονεύουν μάλιστα την επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή PEGA στην Europol εκφράζοντας ανησυχία για την διερεύνηση της υπόθεσης. Στην επιστολή επισείεται ο κίνδυνος της καταστροφής στοιχείων της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ενώ η Ελλάδα καταγράφεται στον κατάλογο των χωρών που δείχνουν απροθυμία για την διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων. Επίσης θεωρούν ενδεικτική της κατάστασης την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή PEGA στην Ελλάδα, στις αρχές του Νοεμβρίου προκειμένου να διερευνήσει το θέμα των παράνομων λογισμικών παρακολούθησης. Ιδίως το αίτημα που έχει διατυπώσει για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται με το λογισμικό Predator.

Ειδικά για την προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός «κάνει τα πάντα για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο μη διστάζοντας να προσβάλλει ακόμη και την ίδια την κοινοβουλευτική διαδικασία και να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι επιδιώξεις του αυτές είναι πλέον ξεκάθαρες τόσο στους πολίτες όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version