ΣΥΡΙΖΑ: “Βελούδινα” περνάνε οι αλλαγές, πιο στιβαρή λειτουργία

ΣΥΡΙΖΑ: “Βελούδινα” περνάνε οι αλλαγές, πιο στιβαρή λειτουργία
Ο Αλέξης Τσίπρας

Δεκτές από το Πολιτικό Συμβούλιο οι προτάσεις Τσίπρα. Την Κυριακή ανακοινώνονται οι νέοι τομεάρχες. Διευρύνεται ο πρωινός καφές

Για μία …ήσυχη Κεντρική Επιτροπή την ερχόμενη Κυριακή, προϊδεάζει η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, παρόμοια με αυτή που έκανε χθες Τετάρτη, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Εφεξής η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για μία πιο στιβαρή λειτουργία. Αυτή προβλέπει πυκνότερες συνεδριάσεις τόσο του Π.Σ όπου συμμετέχουν και τα στελέχη της διεύρυνσης, όσο και του γνωστού «πρωϊνού καφέ» που διευρύνεται με περισσότερα στελέχη.

Αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τον «ανασχηματισμό» του κόμματος, δηλαδή τις αλλαγές που θα υπάρξουν στους τομείς κοινοβουλευτικής εργασίας. Αυτές θα ανακοινωθούν την Κυριακή στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εν πολλοίς από τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα καθορισθεί η νέα εικόνα του κόμματος. Με τις αλλαγές αυτές αφενός θα έλθουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο αν και αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους στελέχη που αποδεδειγμένα είχαν επιτυχημένη θητεία, ιδίως σε «άτυπα χαρτοφυλάκια» που αφορούν κοινωνικά θέματα.

Παράλληλα η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το Πολιτικό Συμβούλιο μιλά για «τακτική λειτουργία του οργάνου από εδώ και στο εξής κάθε δεκαπενθήμερο» δείγμα «επιτάχυνσης των ρυθμών» στην Κουμουνδούρου. Επίσης διευρύνεται με την συμμετοχή και άλλων στελεχών όπως ο Δημήτηρς Βίτσας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Μιχάλης Καλογήρου ο λεγόμενος «πρωινός καφές», ενώ τακτικά μετέχουν το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Βούτσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στο «άτυπο συντονιστικό» της πολιτικής καθημερινότητας θυμίζουμε ότι μετέχουν οι «εκπρόσωποι» όλων των τάσεων της Κουμουνδούρου και της διεύρυνσης.

Το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Αυτές οι κινήσεις εκτός από τον καλύτερο συντονισμό του, εξυπηρετούν όμως και την πορεία της περεταίρω εσωτερικής ενοποίησης και ομογενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπήρξε προβληματισμός «για το πώς θα ολοκληρωθεί η διεύρυνση του κόμματος και ο μετασχηματισμό του σε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού το συνέδριο θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες ακόμη». Θυμίζουμε ότι έως και σήμερα στελέχη της διεύρυνσης προβληματίζονταν για τις καθυστερήσεις των αλλαγών που προέκυπταν από τον αντικειμενικό λόγο της πανδημίας.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας αφού αυτά εκτιμά ότι θα κυριαρχήσουν τους επόμενους σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στις συνθήκες που διαμόρφωσε ο Covid 19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα