ΣΥΡΙΖΑ: “Είχε έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο Σμυρλής όταν ενέκρινε εξαγωγή του Predator;”

ΣΥΡΙΖΑ: “Είχε έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο Σμυρλής όταν ενέκρινε εξαγωγή του Predator;”
ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ΕΥΠ, σχολίασε την "άτακτη φυγή" Μητσοτάκη και τη "μυστήρια" άδεια εξαγωγής του Predator.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για “άτακτη φυγή”.

«Ας απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς λέει ότι δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator όταν στενός συνεργάτης του στο ΥΠΕΞ έχει υπογράψει άδεια εξαγωγής του στις 15/11/2021» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η άτακτη φυγή του κ. Μητσοτάκη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα εάν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ, απλά επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένουμε να μας απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε ότι λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο Υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021;

Για να τον διευκολύνουμε, του θυμίζουμε ότι ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ. Είχε λοιπόν την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα