Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου
Εξωτερική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου Eurokinissi

Ραγδαίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Προσωρινή αναβολή στην επίσκεψη Μητσοτάκη σε Σάμο, Χίο, Λέσβο.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Εν τω μεταξύ, τρία νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται εκτάκτως από την παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη. Ο υπουργός μετέβη αρχικά στη Λέσβο και στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πλοίο ανοιχτής θάλασσας θα μεταβεί σήμερα σε Χίο και Σάμο, προκειμένου να επιθεωρήσει τις τοπικές λιμενικές αρχές και να έχει συνάντηση με στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το θέμα του προσφυγικού και την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. ‘Αλλωστε από χθες, με εντολή του ενισχύθηκαν οι λιμενικές αρχές και των τριών αυτών νησιών.

Με βάση τον κανονικό προγραμματισμό ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ανοίξει σήμερα τον κύκλο των επισκέψεών του στα τρία νησιά του βορείου Αιγαίου, Σάμο, Χίο και Λέσβο, που σηκώνουν το κύριο βάρος των μεταναστευτικών ροών. Οι επισκέψεις αυτές που μετατίθενται αλλά δεν ματαιώνονται, θα γίνουν με σκοπό την καλλιέργεια εποικοδομητικού κλίματος, στον απόηχο των ακραίων επεισοδίων που σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες την πρώτη φάση της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών κι ενώ το δρόμο άνοιξε η συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών, την Πέμπτη. Στο πλαίσιο αυτής τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version