Σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση κατά Παπαγγελόπουλου

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η επίκαιρη επερώτηση απευθύνεται στον Παρασκευόπουλο και την υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Εκφράζουν επιφυλάξεις για την επερχόμενη διαδικασία κρίσεων και επιλογής ηγεσιών στα Ανώτατα Δικαστήρια και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για την πρωτοφανή κατάσταση αποσύνθεσης, που όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με πρώτο υπογράφοντα τον Πρόεδρο του Κόμματος  Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για τη θεσμική αναστάτωση που προκαλούν οι ατυχείς χειρισμοί και παρεμβάσεις της και κυρίως του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για θεσμική ακινησία, η οποία λειτουργεί παραλυτικά για τον ίδιο το θεσμό ως πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, κλωνίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους δικαστικούς λειτουργούς και, επί της ουσίας, αλλοιώνει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, ως ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται συγκεκριμένα στις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πράξεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου, τους πειθαρχικούς ελέγχους σε ανώτατους δικαστικούς με παραγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης, τις επιλεκτικές διαρροές υλικού δικογραφιών, που περιλαμβάνουν και συνομιλίες πολιτικών στελεχών της αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα, εκφράζουν επιφυλάξεις για την επερχόμενη διαδικασία κρίσεων και επιλογής ηγεσιών στα Ανώτατα Δικαστήρια και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού η προηγούμενη στιγματίστηκε από την πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου «βουτιά» στην επετηρίδα, προκειμένου να επιλεγούν οι αρεστές στην Κυβέρνηση ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: « η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Και ρωτούν μεταξύ άλλων τον Υπουργό Δικαιοσύνη ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει, ώστε να τερματιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της Δικαιοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση
SHARE: