Τα 5 βήματα του Τζιτζικώστα για μια 'νέα ΝΔ'

ΤΗΝ ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν,Δ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗς ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΤΗΝ ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν,Δ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗς ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το "εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας", οι αλλαγές του καταστατικού ως η “ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας ΝΔ” και το συνέδριο "ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς παράταξης"

Το όραμά του για μια ΝΔ "εχθρό του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων", που "θα συνομιλεί με τους φορείς της κοινωνίας" και που θα "είναι περήφανη για την ιδεολογία της, χωρίς στεγανά και χωρίς όσους και όσα μας πίκραναν" και που "θα μάθει ν' ακούει τους ίδιους τους ανθρώπους της" παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για "δυναμική συμμετοχή" στις κάλπες της 20ης Δεκέμβρη.

Τα πέντε βήματα που εξήγγειλε ο κύριος Τζιτζικώστας είναι:

- ο ορισμός δύο αντιπροέδρων, ο ένας με αρμοδιότητα το συντονισμό της δουλειάς της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο δεύτερος με ευθύνη την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου αναγέννησης και του νέου καταστατικού του κόμματος.

- Σύγκληση των οργάνων της ΝΔ στο πρώτο δεκαήμερο μετά την εκλογή νέου προέδρου προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί η αντιπολιτευτική στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

- Η δημιουργία "σκιώδους κυβέρνησης" προκειμένου η ΝΔ να ασκήσει “σοβαρή αντιπολίτευση”

- Εντός 15μέρου μετά την εκλογή νέου προέδρου, η έναρξη διαλόγου για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας, με τη συμμετοχή όσων συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές.

- και τέλος στα τέλη της Άνοιξης του 2016 ανοιχτό συνέδριο "ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς παράταξης" που θα εκφράσει όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ιδεολογία της παράταξης. χαρακτηρίζοντας μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας αυτό το συνέδριο "ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας ΝΔ".

Η δέσμη προτάσεων του εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας περιλαμβάνει πέντε άξονες οι οποίες είναι:

-Οικονομία: Δίκαιο φορολογικό σύστημα και ένα κράτος που παράγει, βασισμένο στην αξιοκρατία.

-Ανάπτυξη: Ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανοιχτούς ορίζοντες και σύγχρονη αντίληψη για την αγορά.

-Θεσμικές αλλαγές: Προμετωπίδα η μάχη για συνταγματική αναθεώρηση και τα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

-Παιδεία: Εθνική, εξωστρεφής, συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

-Υγεία και Ασφάλιση: Εδώ και τώρα τομές βασισμένες στην κοινωνική Δικαιοσύνη και την ανταποδοτικότητα.

«Η παρουσίαση των πέντε βημάτων για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, καθώς και των πολιτικών θέσεων μου, αποτελούν αφενός τους κεντρικούς πυλώνες αλλαγών στην παράταξή μας, αφετέρου, τη βάση του διαλόγου που θα κάνουμε οργανωμένα με τους πολίτες, για την επίτευξη μια νέας κοινωνικής συμφωνίας, μέσα από την οποία θα διαμορφώσουμε το Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα πρώτα πέντε βήματα αποσκοπούν, όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, στην ουσιαστική αλλαγή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε: «Σχεδιάζω μια παράταξη δημοκρατική, χωρίς στεγανά, δίχως όσους και όσα μας πίκραναν και μας οδήγησαν στην κρίση. Όραμα μου, είναι μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, διαφανής και πραγματικά φιλελεύθερη. Μια Νέα Δημοκρατία εχθρό του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων και της ατολμίας. Μια Νέα Δημοκρατία που θα μάθει και πάλι να ακούει τους ανθρώπους της. Μια Νέα Δημοκρατία που θα συνομιλεί με την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς, τα επιμελητήρια, τις παραγωγικές τάξεις. Μια Νέα Δημοκρατία που είναι περήφανη για την ιδεολογία της και αυτά που πιστεύει θα τα κάνει πράξη. Η νέα Νέα Δημοκρατία που μαζί θα κάνουμε πράξη, θα είναι ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό με άξονα το Μέλος. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία επιτέλους, των προσώπων σε θέσεις ευθύνης».

Στην παρουσίαση των προτάσεων του κ. Τζιτζικώστα που έγινε σε γνωστό πολυχώρο στο Γκάζι παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Σκρέκας, Αντρέας Κατσανιώτης, Σίμος Κεδίκογλου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Γιώργος Στύλιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζιτζικώστας, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network