Τα αντίμετρα Μητσοτάκη στα αντίμετρα Τσίπρα

Τα αντίμετρα Μητσοτάκη στα αντίμετρα Τσίπρα
Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Eurokinissi

Η ρελάνς του προέδρου της ΝΔ λίγο πριν το υπουργικό συμβούλιο στο φόντο της επικείμενης ψήφισης στη βουλή της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση

Παραμονές της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να βάλει τη δική του ατζέντα σε ότι αφορά τη συζήτηση περί αντίμετρων της συμφωνίας για την αξιολόγηση, προκειμένου να προλάβει τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης για την συμφωνία, την πίεση του Μαξίμου για την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στο συνολικό πακέτο με τα μέτρα και τα αντίμετρα και κυρίως για να προλάβει τυχόν άλλες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα ανάλογες με την παροχή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους τα περασμένα Χριστούγεννα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγκεκριμένα την φοίτηση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά προϊόντα, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το κρασί και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% άμεσα, θέλοντας έτσι να καταρρίψει την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί αντίμετρων μετά το 2019, τα οποία η ΝΔ τα χαρακτηρίζει «φερετζέ» των σκληρών μέτρων σε συντάξεις και αφορολόγητο.

«Γιατί σήμερα, όχι το 2019, δεν μπορεί ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, η οποία το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά; Εξηγούμαι, λοιπόν, συγκεκριμένα και λέω ποια είναι η δική μας πρόταση. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος: 0,5% του Α.Ε.Π. από την υπέρβαση του πλεονάσματος και των στόχων – όπως έχουμε δικαίωμα – να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη ΝΔ προετοιμάστηκαν ειδικά για την χτεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ήθελαν οι προτάσεις αυτές να ειπωθούν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να υπάρξει ένα άτυπο ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό που θα μιλήσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος της αναβολής του χτεσινού briefing του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα στο Μοσχάτο μέσω των προτάσεων αυτών που είχαν διατυπωθεί και στο πλαίσιο της προγραμματικής κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ από την περσινή ΔΕΘ θέλουν να επικαιροποιήσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο από τη στιγμή που οι εκλογές απομακρύνονται από τον ορίζοντα και να συνεχίσουν μεν το σκληρό ροκ αλλά καταθέτοντας προτάσεις που δεν θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να χαρακτηρίζει τη ΝΔ «κόμμα διαμαρτυρίας».

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπενθύμιση αυτή των προτάσεων του στο πλαίσιο της αναδιανομής του 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ήθελε να προλάβει και τυχόν κυβερνητικές κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να μην οικειοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας μέτρα που έχουν χαρακτήρα φοροελάφρυνσης πάνω στα οποία η ΝΔ έχει χτίσει όλο το αφήγημά της για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής προκειμένου να αναταχθεί η ελληνική οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα